Belleklerde Yeni Dönem: Ddr4 - Son Dakika
Teknoloji

Belleklerde Yeni Dönem: Ddr4

Belleklerde Yeni Dönem: Ddr4

Tüm Bilgisayar Bileşenlerinin Çalışmasını Etkileyen Ram Teknolojisinde Gelişimin Hızına Yetişmek Çok Zor. Ddr3 Belleklere Yeni Alışmışken, Şimdi Sırada Ddr4 Bellekler Var. Ddr4 ve Ddr Hakkında Her Şey Bu Yazıda.

09.06.2010 20:09
Yeni bir bilgisayar alırken belki de en az üzerinde durduğumuz bileşenlerden biri RAM'dir. Birçoğumuz sadece kapasitesinin ne kadar olacağına bakar ve geçer. Ancak RAM'ler sadece kapasiteleri ile değerlendirilmemeli. Kapasite tek başına daha yüksek performans anlamına gelmiyor.


Aslına bakılacak olursa, bir bilgisayarın sorunsuz ve hızlı şekilde çalışabilmesinde RAM'lerin çok önemli bir rolü var. Bunun için de kullanılan RAM'lerin hangi standartlara sahip olduğu önem taşır.

RAM'ler tarih içinde büyük değişim gösterdi

Günümüzde piyasada satılan RAM'lerin çok büyük çoğunluğunu DDR2 ve DDR3 RAM'ler oluşturuyor. DDR3'ler daha yeni yaygın hale gelmişken, yakın bir gelecekte yeni bir standart ile karşılaşacağız. DDR4 için geri sayım artık başladı.


DDR4'in getireceği yeniliklerden ve farklarla beraber DDR bellek teknolojisini ve günümüzdeki noktaya nasıl geldiğine bir göz atalım.


DDR ne demek?

Yazan:
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net

Son Dakika Teknoloji Belleklerde Yeni Dönem: Ddr4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement