Blackberry: Steve Jobs Yerimizde Olsa Ne Yapardı? - Son Dakika
Teknoloji

Blackberry: Steve Jobs Yerimizde Olsa Ne Yapardı?

Blackberry: Steve Jobs Yerimizde Olsa Ne Yapardı?

Taze CEO John Chen kendine Steve Jobs'ı örnek alıyor ve o olsa BlackBerry için ne yapardı, diye soruyor.

10.03.2014 12:02
Burçin Aygün - -

BlackBerry'nin şimdiden çok konuşulan yeni CEO'su John Chen, The New York Times ile gerçekleştirdiği röportajında çok önemli bilgiler verdi. Elini taşın altında sokmaktan çekinmediğini belirten Chen bir kez daha sunucu yazılımlarını öne çıkartacağını ve akıllı telefon üretimi ile satışını arka plana alacağını tekrarladı. CEO her şeyin 5 yıllık planlama içerisinde olduğunu ve emin adımlarla ilerleyeceklerini söylüyor. Chen, BlackBerry ile toplamda 5 senelik bir anlaşma imzalamıştı!


İşin yazılımsal kısmına ağırlık verecek olan ismin bu tercihi pek de sürpriz sayılmaz. Sybase ile çalışan ve SAP'a satışını 5.8 milyar dolara yapan Chen, "yazılımlarımız ne tür cihazlar üreteceğimizi belirleyecek" diyor. Pek tabii bu bilgiler BlackBerry'nin akıllı telefon pazarından yavaş yavaş elini çekeceği anlamına da gelmiyor. Yöneticiye göre şirket cihaz üretimine her koşulda devam etmeli ancak bir yandan müşteriye odaklanarak planlar yapmalı.


Bu noktanın altını çizen isim Apple'dan bir örnek veriyor. YouTube üzerinden Steve Jobs'ın Apple'a döndüğü günlerdeki bir videosunu izlediğini belirten Chen, "sunumda yerinden kalktı ve şöyle konuştu: Yeni bir ürünüm yok. Şu aralar delicesine müşteri tabanına odaklanmış durumdayım, şimdilik benden bu kadar, dedi" diyor. Kısacası CEO John Chen şu aralar yazılımsal çözümler ve BlackBerry'nin müşterilere nasıl daha rahat ulaşacağına dair planlar yapıyor. Steve Jobs'ın adımlarını izlediğini belirten yetkili bakalım BlackBerry'nin makus tarihini değiştirebilecek mi?



Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Blackberry: Steve Jobs Yerimizde Olsa Ne Yapardı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement