Büyük ihtimal sizler de TV'de Casper'ın VIA V9 Park reklamına denk gelmişsinizdir. Hatırlayamayanlar veya izlemeyenler aşağıdaki Youtube videosundan bu reklamı izleyebilirler.
İşte bu TV reklamı kısa bir süre önce internette "cinsiyetçi" olduğu sebebiyle büyük tepkilere yol açtı. Hatta Change.org üzerinden bu reklamın yayından kaldırılması için imza kampanyası bile başlatıldı.
Gülşah Güney isimli bir kullanıcı tarafından başlatılan imza kampanyasının metni ise şu şekilde;
İşte bu kampanyaya birkaç gün içerisinde yaklaşık 4 bin kişi destek verdi ve bu kampanya Casper yetkililerinin dikkatini çekmeyi başardı. Sonrasında ise Casper bünyesindeki üç kadın yönetici olan Casper CEO'su Charlotte Lamprecht, Pazarlama Direktörü Feray Karaman ve Kurumsal İletişim Müdürü Dilek İyigün, geçtiğimiz gün Youtube üzerinden bir canlı yayın gerçekleştirdiler ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.
Üç ay süren yoğun bir çalışma dönemi sonrasında bu reklamı hazırladıklarını belirten Casper Türkiye yetkilileri, hem özür dilediler hem de reklamı yayından kaldırdıklarını açıkladılar. Ayrıca bu reklam filminin tekrardan çekileceği de gelen bilgiler arasında.
Aşağıda Casper VIA V9 Park reklamını ve Casper Türkiye'nin bu konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamanın videosunu izleyebilirsiniz.
Bu reklam hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
İşte o çok ses getiren TV reklamı;
Son Dakika › Teknoloji › Casper'ın Reklamına Tepkiler Artınca Açıklama Geldi - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?