Dijital Türkiye Platformu, internet kullanımına ilişkin çeşitli düzenlemeler içeren kanun teklifine ilişkin, "Dileğimiz, 5651 Sayılı yasada öngörülen değişikliklerin tekrar gözden geçirilmesi, sivil toplum kuruluşlarının da (STK) görüşleri alınarak, internetin denetimine ilişkin uygulamaların ölçülü ve dengeli bir şekilde yasalaşmasını sağlamaktır" açıklamasını yaptı.
Dijital Türkiye Platformu, 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin yazılı açıklamasında, "Devlet, bilgi toplumuna geçişte temel olan vatandaşların bilgiye erişim ve bilgi toplumu araçlarını eşitlik ilkesi çerçevesinde kullanım haklarını güvence altına almakla yükümlüdür. Beklentimiz devletin, vatandaşların ve kurumların bilgi toplumuna dönüşümde kullanacağı her türlü araç ve alt yapıya erişimlerini temin etmesi ve bunları sağlarken tüm engelleri ortadan kaldırmasıdır" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada 2007 yılında yürürlüğe giren 5651 sayılı yasanın bilgi toplumuna giden yolda ciddi engeller yarattığı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:
"İfade Özgürlüğü" ve "İnsan Hakları" gibi temel konularda AB hukukuna aykırı uygulamalara sebep olmuştur. Durum böyleyken söz konusu yasada öngörülen değişiklikler yasayı daha da kısıtlayıcı bir hale sokmaktadır. Bu durum toplumda bilgi birikiminin sağlanması, bilgi ekonomisinin oluşturulması ve son olarak Türkiye'nin Bilgi Toplumu olarak küresel rekabette yerini alma hedefi ile örtüşmemektedir. Dileğimiz, 5651 sayılı yasada öngörülen değişikliklerin tekrar gözden geçirilmesi, sivil toplum kuruluşlarının da (STK) görüşleri alınarak, İnternetin denetimine ilişkin uygulamaların ölçülü ve dengeli bir şekilde yasalaşmasını sağlamaktır." - İstanbul
Son Dakika › Teknoloji › Dijital Türkiye Platformu Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?