DRAM ve Ekran Kartı Belleklerine Yüzde 8 Zam - Son Dakika
Teknoloji

DRAM ve Ekran Kartı Belleklerine Yüzde 8 Zam

DRAM ve Ekran Kartı Belleklerine Yüzde 8 Zam

Çin'deki üretimlerin aksaması ve DRAM pazarındaki arzın daralması nedeniyle, bellek fiyatlarının önümüzdeki aylarda artması bekleniyor. Araştırma firması Trendforce'un raporuna göre, RAM ve ekran kartı belleklerine yüzde 3 ila 8 arasında fiyat artışı gelecek. Bu durum, cihazlara yansıyacak ve özellikle Nvidia'nın ekran kartları etkilenecek.

15.10.2023 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgisayar dünyasını yakından ilgilendiren bir rapor yayınlandı. Çin'deki üretimlerin aksaması ve DRAM pazarındaki arzın daralması nedeniyle, bellek fiyatlarının önümüzdeki aylarda artması bekleniyor. Bir araştırma şirketinin raporu, RAM ve ekran kartı için kullanılan parçaların yüzde 8 zamlanacağını gösterdi.

RAM ve ekran kartı belleklerine yüzde 8 zam

Araştırma firması Trendforce'un yeni raporu, DRAM ve GDDR belleklerine zam geleceğini ortaya koydu. RAM ve ekran kartının belleklerini oluşturan bu parçalar için yüzde 3 ila 8 arasında fiyar artışı bekleniyor. Bu artışın, cihazlara yansıtılacağı da düşünülüyor.

Fiyat artışları, Samsung'un stoklarını düşürmek için DRAM üretimini önemli ölçüde azaltma kararından kaynaklanıyor. Ayrıca piyasadaki talebin düşmesi nedeniyle, bellek üreticileri, kayıpları önlemek için fiyat artışı yaşatmayı planlıyor.

13232132

DRAM bellekler için zamların DDR4 ve DDR5 teknolojisini etkileyeceği belirtildi. Ayrıca GDDR6 ve GDDR6X gibi grafik bellekleri de zamlanacak. Bu artışların ilk olarak Nvidia'nın sunucu ve tüketici odaklı ekran kartlarına yansıması bekleniyor.

Ekran kartı fiyatlarındaki son artış, DRAM zammıyla birlikte daha da etkileyici olacak. Üst düzey ekran kartlarındaki 16 GB GDDR6 gibi seçeneklerin stok sorunu yaşayabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

DRAM ve Ekran Kartı Belleklerine Yüzde 8 <a class='keyword-sd' href='/zam/' title='Zam'>Zam</a>

DRAM fiyat artışlarının yıl sonuna kadar uygulanması bekleniyor. Ancak ekran kartı ve RAM piyasasını etkileyecek bu karar, hem masaüstü hem de dizüstü kullanıcıları sarsacak gibi görünüyor.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji DRAM ve Ekran Kartı Belleklerine Yüzde 8 Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement