Dünyanın İlk Gerçek Hava Kaykayı: Hendo Hoverboard - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın İlk Gerçek Hava Kaykayı: Hendo Hoverboard

Dünyanın İlk Gerçek Hava Kaykayı: Hendo Hoverboard

Back To The Future filmindeki uçan kaykay hala gerçek olmadı derken, sonunda Hendo Hoverboard ile bu konsepte çok yaklaşmış durumdayız.Günümüzde manyetik levitasyon teknolojisi birçok ilginç ve etkileyici alanda kullanılabiliyor.

21.10.2014 19:01

Back To The Future filmindeki uçan kaykay hala gerçek olmadı derken, sonunda Hendo Hoverboard ile bu konsepte çok yaklaşmış durumdayız.

Günümüzde manyetik levitasyon teknolojisi birçok ilginç ve etkileyici alanda kullanılabiliyor. İki aynı kutup yüke sahip manyetik alanların birbirini itmesi prensibine dayanan manyetik levitasyon, yüksek hızlı Maglev trenlerin üretiminde veya çok daha basit şekilde, havada durabilen bir hoparlör yapımında görülebiliyor.

İşte Back To The Future filmindeki uçan kaykay da bu mantıkla çalışıyordu. Başrol karakteri Marty McFly üzerine bindiğinde havada durabilen kaykay, manyetik bir alanın üzerinde hareket ediyordu. İşte Jill ve Greg Henderson çiftinin tasarladığı "Hendo Hoverboard" da aynı mantıkla yaratılmış. Altında manyetik alan üreten dört jeneratörü bulunan hoverboard aynı filmdeki gibi havada durabiliyor. Tek problem şu ki, manyetik itişi yaratabilmek için geniş bir metal yüzey üzerinde durmalısınız, yani Hendo Hoverboard ile şimdilik sokağa çıkmanız mümkün değil.

Ama Henderson'ların hayali Hendo Hoverboard ile bitmiyor. Asıl istedikleri bu aracı insanlara konsepti anlatmak için bir örnek olarak göstermek ve gelecekte havada durabilen arabalar ve benzeri araçlar üretebilmek. Bunu için manyetik jeneratör teknolojilerinin daha gelişmesi ve büyük boyda kullanılabilir hale gelmesi, denge ve enerji sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Ama sağlam bir başlangıç yapılmış denilebilir.

Manyetik alanların günlük hayatta kullanılbileceği bir başka alan ise elektrikli otomobil şarjı, BMW ve Mercedes bu konuda çalışmalar yapıyor bile, linkten görebilirsiniz.

The post Dünyanın İlk Gerçek Hava Kaykayı: Hendo Hoverboard appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dünyanın İlk Gerçek Hava Kaykayı: Hendo Hoverboard - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement