Dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline yakıt ikmali başladı - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline yakıt ikmali başladı

Dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline yakıt ikmali başladı

Rusya'nın Rosatom şirketi, Çukotka Özerk Bölgesi'nde bulunan yüzer nükleer güç santraline ilk kez nükleer yakıt ikmali işlemini başlattı. Yakıt demetleri, Akademik Lomonosov yüzer güç ünitesine aktarıldı. İşlemler sırasında radyasyon güvenliği önlemleri alındı ve radyasyon arka planı normal seviyelerde ölçüldü. Yakıt ikmali işlemi bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

28.11.2023 17:09  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un bünyesindeki enerji birimi Rosenergoatom Concern A.Ş'den uzmanlar, Çukotka Özerk Bölgesi'nde yer alan Pevek kentinde bulunan dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline ilk kez nükleer yakıt ikmali işlemini başlattı. İşte detaylar…

Dünyanın tek yüzer nükleer güç santrali için yakın ikmali başladı!

futureflow.life'da yer alan habere göre, Taze yakıt demetleri Akademik Lomonosov yüzer güç ünitesinin sancak tarafındaki iki reaktörden birine yüklendi. Daha önce Kuzey Deniz Rotası üzerinden Pevek limanına özel nakliye konteynırlarla getirilen yakıt demetleri derhal Akademik Lomonosov'a aktarıldı. Akademik Lomonosov için yakıtı, Rosatom'un Yakıt Şirketi TVEL'in bir kuruluşu olan Mashinostroitelny Zavod A.Ş üretti.

Dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline yakıt ikmali başladı

Yüzer nükleer güç santralinin Baş Makine Mühendisi Alexey Fedotov konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Nükleer yakıt ikmali işlemleri sırasında radyasyon güvenliği gereklerini yerine getirmek üzere tüm önlemler alınmıştır. Reaktöre yüklemeden önce 121 yakıt demetinin her biri sıkı bir onay kontrolünden geçti. Tüm düzenekler, uzmanlar tarafından kapsamlı bir şekilde incelendikten sonra otomatik vinç kullanılarak sırayla reaktöre yerleştirilecek."

Microsoft'un yapay zekası nükleerden beslenecek!

Yüzer Güç Santrali Nükleer Güvenlik Departmanı Başkanı ve Baş Fizik Uzmanı Maxim Shamambayev de konuyla ilgili olarak, "Bu çalışmalar sırasında yüzer güç ünitesinin bulunduğu bölgedeki radyasyon arka planı değişmedi, radyasyon arka planı Pevek için doğal olan seviyelerde ölçüldü" dedi.

Doğrudan su üstünde yürütülen yakıt ikmali işleminin bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Akademik Lomonosov'un solunda bulunan reaktör ünitesine bir sonraki nükleer yakıt ikmalinin 2024'te yapılması planlanıyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline yakıt ikmali başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement