Facebook Şifrenizi Verir Misiniz? - Son Dakika
Teknoloji

Facebook Şifrenizi Verir Misiniz?

Facebook Şifrenizi Verir Misiniz?

Eğer size bu soruyu sorsaydık, şifrenizi kendi ellerinizle bize verir miydiniz?

02.12.2011 22:00

Facebook ile ilgili her gün en az bir haber çıkıyor; yani o artık çok ama çok büyüdü. Fakat süper kahraman filmleri misali, geçen süre içerisinde kazandığı güç, beraberinde büyük sorumluluklar da getirdi.

Peki, bütün bu sorumluluğun sonuçları, sanaldan gerçeğe uzanacak mıydı? Uzun zamandır hayatlarımızın birbirine bağlı olmasını sağlayan Facebook, geçen zaman içerisinde özel hayatlarımızın herkes tarafından bilinmesine olanak tanıyan bir site haline geldi. İlk başlarda sadece kişilere özel olan bu durum, son zamanlarda, özellikle Amerika başta olmak üzere, birçok ülkede bir işe girmek isteyen insanların ilk olarak araştırılmaya başlandıkları yer oldu.

Bütün bu gelişmelere tam alıştığımızı düşünüyorken, Amerika'nın North Carolina eyaletinden inanılması güç bir haber geldi. Eyaletin bölge polis merkezine, bulunan rahip açığı için başvuruda bulunan şahıs, karşına gelen ve kişisel bilgilerini soran sorular arasında daha önce görülmemiş bir soru ile karşılaştı... "Kullandığınız herhangi bir sosyal paylaşım ağı (Facebook, Myspace etc...) var mı? Varsa lütfen kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazınız." diyen sorunun cevabı henüz bilinmiyor ama kişisel bilgilere yapılan müdahalenin ne derecelere ulaştığı ortada.

Şimdilik tek bir örnek olarak gözüken bu olay, bakalım gelecekte ne gibi sorunlara sebebiyet verecek...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Facebook Şifrenizi Verir Misiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement