Facebook'un Açığını Bulan Mühendise 33,500 Dolar - Son Dakika
Son Dakika Logo
Teknoloji

Facebook'un Açığını Bulan Mühendise 33,500 Dolar

Facebook\'un Açığını Bulan Mühendise 33,500 Dolar
23.01.2014 19:00  Güncelleme: 19:03

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, bir Brezilyalı mühendise Facebook'ta bulduğu açık için 33,500 Dolar ödül verdi.

Emre Çetinkaya - - 1 milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı olma unvanını hala elinde bulunduran Facebook, bünyesinde bulundurduğu açıkların giderilmesi için var gücüyle çalışıyor. Bundan birkaç yıl önce bu amaçla Facebook Bug Bounty adlı bir program başlatan sosyal ağ, internet sitesi üzerindeki açıkları bulup rapor eden kişilere ödül vadetmişti.

Bu ödül programı kapsamındaki en büyük ödül ise geçtiğimiz günlerde bir Brezilyalı mühendise verildi. Brezilyalı mühendis Reginaldo Silva, Facebook'ta büyük bir açık keşfetti ve bunu Facebook'a bildirdi. Daha sonra ise Facebook bu açığı kapattı ve mühendise de tam olarak 33,500 dolar ödül verdi.

Belirtilene göre bu açığın bulunmasıyla birlikte ilerleyen zamanlarda binlerce kişinin Facebook'a erişemeyecek olmasının önüne gelişmiş oldu.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Facebook'un Açığını Bulan Mühendise 33,500 Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement