Film Dünyasından Oyunlara Yeni Bir Adım! - Son Dakika
Teknoloji

Film Dünyasından Oyunlara Yeni Bir Adım!

Film Dünyasından Oyunlara Yeni Bir Adım!

Önemli filmlere ev sahipliği yapan büyük film stüdyolarından biri daha, oyun dünyasına iddialı bir adım atıyor!

05.12.2016 00:05

Her ve Zero Dark Thirty gibi büyük filmlerin arkasındaki yapımcı firma Annapurna Pictures, yaptığı duyuru ile Annapurna Interactive adı ile oyun üretip dağıtımcılığını yapacağını açıkladı. Video oyunlarının büyük bir gelir kaynağı olduğu tartışılamaz bir gerçek ve görünene göre film endüstrisi bir kez daha oyunların değerli dünyasından pay almaya çalışıyor.

Mortal Kombat, Journey ve God of War gibi oyunları üretmiş olan ekip tarafından yönetilen Annapurna Interactive, "kişisel, duygusal ve sınırları zorlayan" interaktif deneyimler yayımlamayı hedeflemekte.

Firmanın yayınlayacağı ilk iki oyun Giant Sparrow'un PS4 özel oyunu What Remain of Edith Finch ve Gorogoa adlı bir mobil bulmaca oyunu olacak. What Remains of Edith Finch, lanetlenmiş bir aile çevresinde gelişen ilginç olayları konu almakta ve geliştiricinin, başarılı indie oyunu Unfinished Swan ardından ikinci oyunu olacak. Diğer taraftan Gorogoa ise tekil geliştirici Jason Roberts'ın ilk oyunu olmakta ve "eşsiz" bir hareketli-panel mekaniği sözü vermekte.

Annapurna Interactive, büyük isimlere sahip birkaç oyun üzerinde çalışmakta ve bunların arasında Monument Valley baş tasarımcısı Ken Wong da bulunmakta. Stüdyo, şimdiden Katamari Damacy serisinin yaratıcısı Keita Takahashi'den bir oyunu ve Luna yaratıcıları Funomena'dan yeni bir oyun yayınlayacağını da açıklamış durumda.

Steam'in giderek daha fazla oyun ile dolması ile beraber, artık geliştiricilerin oyunlarını tanıtma ve satın alma şansları azalmakta. Annapurna gibi büyük bir ismin yeni oyun projelerini desteklemesi, hem geliştiriciler hem de tüketiciler için avantajlı olmakta.

Ancak bu, bir film stüdyosunun oyun bölümü kurduğu ilk senaryo değil. Lucasarts gibi firmalar, 90'lar ve 2000'ler başlarındaki pek çok oyunu sunmuşlardı ancak büyük marka isimleri bile kendilerini ayakta tutmaya yetmedi. Universal Studios da neredeyse on yıl boyunca video oyunları ile uğraştı ve ilgilerini kaybederek oyun stüdyolarını satmadan önce Crash Bandicoot ve Spyro The Dragon gibi oyunlarla büyük başarı yakalamayı başardılar.

Warner Bros, halen var olan bir oyun bölümüne sahip nadir film yapımcılarından biri ve Batman: Arkham serisi ile film bağlantısını başarılı bir şekilde yakalamış durumda.

Ancak Annapurna'nın daha çok küçük indie isimlere odaklandığı düşünülürse, oyunların göreceli olarak daha düşük masrafının bu çabayı gerçekten karlı bir yatırıma dönüştürme ihtimali bulunmakta...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Film Dünyasından Oyunlara Yeni Bir Adım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement