Google Chrome, Android 7 (Nougat) için desteği sonlandırıyor - Son Dakika
Teknoloji

Google Chrome, Android 7 (Nougat) için desteği sonlandırıyor

Google Chrome, Android 7 (Nougat) için desteği sonlandırıyor

Popüler uygulamalar, eski işletim sistemlerine yönelik desteklerini çekmeye devam ediyor. Google Chrome, Android 7 (Nougat) sürümünün artık desteklenmeyeceğini duyurdu. Chrome 120 sürümüyle birlikte Nougat çalıştıran cihazlara yüklenmeyecek veya güncelleme almayacak. Android 7.0 Nougat, kullanım oranının düşmesiyle birlikte eski sürümler arasında yer alıyor.

03.11.2023 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Popüler uygulamalar, eski işletim sistemlerine yönelik desteklerini çekmeye devam ediyor. Bir süre önce WhatsApp onlarca modelden çekildiğini açıklamıştı. Google Chrome'dan gelen son açıklama ise Android 7 (Nougat) sürümünün artık desteklenmeyeceği belirtildi.

Android 7 (Nougat) için Google Chrome desteği sonlanıyor

Google, Chrome'un gelecek sürümünün Android 7.0 Nougat'ı destekleyen son sürüm olacağını açıkladı. Android'in en popüler eski sürümlerinden biri olan Nougat için 5 yılı aşkın süredir devam eden güncellemenin sona ereceğini ifade etti.

Google Chrome, Android 7 (Nougat) için desteği sonlandırıyor

Aralık ayında yayınlanması planlanan Chrome 120, artık Android 7.0 Nougat çalıştıran cihazlara yüklenmeyecek veya güncelleme almayacak. Şu anki Chrome 119 ise işletim sistemiyle uyumlu son sürüm olacak.

132132132

Android 7.0 Nougat ilk olarak 2016 yılında Pixel telefonlarla birlikte piyasaya sürülmüştü. Çoklu pencere, çoklu görev ve dosya sistemi optimizasyonları gibi birçok yenilik getirmiş olsa da, kullanımı son yıllarda önemli ölçüde azaldı.

Son istatistiklere göre, dünya çapındaki Android cihazların yalnızca yüzde 2'si Nougat kullanıyor. Büyük çoğunluk Android 12 ve Android 13 gibi yeni sürümlerine geçiş yapmış durumda. Hatta Android 13'ün bir yıl sonra zirveye oturduğunu da gördük.

Google Chrome, Android 7 (Nougat) için desteği sonlandırıyor

Eski Android sürümleri için desteğin sonlandırılması, Chrome gibi popüler uygulamalar için alışıldık bir durum. Geçtiğimiz yıl Chrome 107 sürümü, Android 6.0 Marshmallow ile olan uyumluluğu sonlandırmıştı.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Google Chrome, Android 7 (Nougat) için desteği sonlandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement