Google, Maria Callas'ı Unutmadı - Son Dakika
Teknoloji

Google, Maria Callas'ı Unutmadı

Google, Maria Callas\'ı Unutmadı

Kullanıcılarına özel günleri hatırlatmaya devam eden Google, 15 yaşında sanat hayatına başlayan Anna Maria Cecilia Sofia Kalogeropoulos'un 90'ıncı doğum...

02.12.2013 13:00

Furkan Yaldız - - Dev arama motoru Google, özel günleri ve ünlü kişilerin doğum günlerini ana sayfasında Doodle'ı yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Doctor Who'nun 50'nci yıldönümünü hareketli bir Doodle'ı kullanıcılarına hatırlatan Google, en son ana sayfasını 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel bir Doodle ile süslemişti.

Bugün ise tahmin edildiği gibi Google, kısa bir süre önce 1950'li yılların en çok tanınan ünlü Yunan kadını soprano'su Maria Callas'ın 90. doğum gününe özel bir doodle hazırlayarak ana sayfasını süsledi.

Sanat hayatına 15 yaşında başlayan Maria Callas kimdir?

New York'ta doğan Maria Callas Atina'da İspanyol soprano Elvira de Hidalgo'nun öğrencisi olmuş, çalışkanlığı ve sanat hevesi ile ilgi çekmiş, sanat yaşamına ise 15 yaşında başlamıştır. Atina Konservatuarı'nda ilk anda sesi kulağa kontralto gibi gelse de daha sonra sesinin oturmaya başlaması ile hocaları onun mezzo-soprano olduğunu farketmiştir. Callas, kariyerine Yunanistan Ulusal Operası'nda küçük bir rol ile başlamış, Madam Butterfly ve Tristan und Isolde ile ün kazanmaya başlamış, 1947'de Verona'da öne çıkmıştır.

Kariyerinde iyice yükselmeye başlayan Maria Callas, Norma'yı, Carmen'i, Puccini'nin ve Verdi'nin çeşitli operalarını yorumlamış, çıktığı soprano ve mezzo-soprano rolleri ile çağının bir numaralı opera şarkıcısı durumuna gelmiş, La Divina unvanı ile kariyerini tamamlamıştır. (Vikipedi)

Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google, Maria Callas'ı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement