Güzeller Transparent Voting System (Tvs) ile Seçildi - Son Dakika
Teknoloji

Güzeller Transparent Voting System (Tvs) ile Seçildi

Güzeller Transparent Voting System (Tvs) ile Seçildi

Türkiye’de hazırlanan ve dünyada bir ilk olan, Transparent Voting System (TVS) Şeffaf Oylama Sistemi Miss Eurovision güzellik yarışmasının Türkiye elemelerinde...

17.09.2013 17:00

- Bugüne kadar yaşanan yarışma sonuçlarındaki spekülasyonlara son vermek, jüri üyelerinin kullandığı oyların şeffaf ve hesap verebilir olmasını sağlamak amacıyla yepyeni bir yazılım hazırlandı. Transparent Voting System (TVS) Şeffaf oylama Sistemi adı verilen yazılım Miss Eurovision Güzellik yarışmasının Türkiye elemelerinde kullanıldı.

Güzellik yarışmasını organize eden Renesans Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Işıklı, Şeffaf Oylama Sisteminin (TVS) yarışma için özel olarak hazırlandığını ve bu sistemin, bugüne kadar yapılan güzellik yarışmaları içinde dünyada ilk kez kullanıldığını söyledi. Güzellik yarışmalarına itibar kazandırmak için sadece en güzel kızı seçmenin yeterli olmadığını, sonuçların güvenilir ve hesap verebilir nitelikte olması gerektiğini vurguladı. Her alanda kullanılan teknolojinin güzellik yarışmalarında da kullanılmasıyla işin kalitesinin yükseleceğine önemle değindi.

Miss Eurovision güzellik yarışmasında jüri üyesi olan Günay Musayeva, oylama sisteminin şefaflığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Musayeva, yarışma için özel olarak hazırlanan, bilgisayar ortamında şeffaf olarak yapılan oylama sistemini daha önce hiçbir yarışmada görmediğini, dünya da ilk kez şeffaf oylama sistemi kullanıldığını söyledi.

Sistem nasıl işliyor?

Sistemde her jüri üyesi, jüri başkanı, noter ve bilgi işlem personeli için farklı yetkilere sahip clientlar tanımlanıyor. Jüri üyeleri oylama aşamasına geçmeden önce ve oylama sırasında kraliçe adaylarının detaylı bilgilerine ulaşabiliyor. Jüri başkanı ilave olarak bilgi işlem personeli tarafından programa girilen halk oylaması (el panelleri, SMS, web sitesi ve sosyal medya oyları) sonuçlarını ve jürinin kullandığı oyları eş zamanlı olarak görebiliyor. Oylama işleminde her bir jüri üyesi ve jüri başkanı adayların kaçıncı olmasını istediklerini seçerek oy kullanabiliyor. 5 güzel için oy kullanan jüri üyesi verdiği oyları onaylayarak oy verme işlemini sonlandırılabiliyor. Ayrıca sistem halk oylaması sonucu her bir kategoride ilk beşe giren güzellere jüri puanlama sisteminin de ki değerlerin % 25'ini verirken ve bu kategorilerde aldığı puanları toplayarak halk oylamasının sonuçlarını bir jüri üyesine eş değer olarak oylamaya dahil ediyor. Tüm oylar kullanıldıktan sonra noter onayı ile birlikte puanlar hesaplanıyor ve led ekranlarda uygulama 5. güzelden 1. olana doğru bilgi işlemin onayı ile birlikte görüntülenebiliyor. Oylama bittikten sonra oylama sonuçları jüri üyelerinin hangi güzele kaç puan verdikleri raporlanabiliyor.

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Güzeller Transparent Voting System (Tvs) ile Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement