HTC Sense 5.0 Görüntülendi - Son Dakika
Teknoloji

HTC Sense 5.0 Görüntülendi

HTC Sense 5.0 Görüntülendi

Android'in en başarılı arayüzlerinden biri olarak gösterilen Sense'in yeni sürümü M7 prototipinde görüldü.

21.01.2013 15:31  Güncelleme: 15:47

Ruşen Göbel - - HTC'nin Sense arayüzü, pek çok kişi tarafından markayı tercih etme sebebi olmakta. Özellikle Sense 3.5 ile harika bir kullanım sunan firma, 4.0 ve sonrasında biraz çuvallamıştı. Arayüzün son hali ise, bazı kullanıcıları rahatsız eder durumdaydı.

HTC'nin MWC 2013'te tanıtması beklenen M7 model akıllı telefonunun fotoğrafı ortaya çıktı. Evet, sızdırma bir fotoğraf. Önceden ortaya çıkmış, 3 boyutlu render edilmiş resmiyle uyuşan bir görüntü. Telefonun dış hatlarının prototip olma ihtimalinden dolayı çok da bahsetmeyeceğim. Zira tasarımsal açıdan -eğer böyle olacaksa- anlatılacak hiçbir şey yok. Daha çok dikkat çeken, ekranda yer alan görüntü.

Telefonun ekranında, yenileştirilmiş widgetların yanı sıra, ikonlarda da değişikliğe gidildiğini görüyoruz. Bildiğiniz gibi HTC'nin ikon paketi orta karar bir kaliteye sahipti. Şimdi bunların güncelleyerek, daha basit ama daha dikkat çekici hale getirmişler. Alt barın ortasında, menü tuşu yerine bir kilit işareti yerleştirilmiş. Tam olarak ne olduğunu anlamak şimdilik zor. Tuşları kilitlemek için ekranın ortasına bir buton koymuş olamazlar herhalde...

Dikkat çeken bir diğer değişiklik ise, programlar arası geçiş tuşu ile home tuşunun yerlerinin değişmiş olması. Evet, bu ciddi bir yenilik ve eski HTC kullanıcılarının alışmasını gerektirecek. Tabii cihazın prototip olma ihtimali çok yüksek. Piyasa çıkacak olan halinin, bundan çok daha farklı olacağını düşünüyoruz.

Editörün notu: HTC, umuyorum ki tasarımı böyle olan bir telefonu piyasaya sürmez. Hele Sony'nin tasarım konusunda adeta çılgın attığı 2013 döneminde firma, gerçekten büyük hata yapmış olur. Sense arayüzü biraz daha güzel görünüyor, fakat alttaki tuşların yerlerini de değiştirmemek gerek... Tabii bunlar kişisel görüşlerim. -Ruşen

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji HTC Sense 5.0 Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement