Idf 2012: Geleceğin Teknolojilerine Hazır Mısınız? - Son Dakika
Teknoloji

Idf 2012: Geleceğin Teknolojilerine Hazır Mısınız?

Idf 2012: Geleceğin Teknolojilerine Hazır Mısınız?

1997 yılında başlayan Intel geliştiriciler konferansı ya da namı diğer IDF bu yıl 15. yaşını kutluyor.  Geleceğin teknolojilerine yönelik veren ve IT çevrelerinde  ciddi bir ...

16.09.2012 04:30

1997 yılında başlayan Intel geliştiriciler konferansı ya da namı diğer IDF bu yıl 15. yaşını kutluyor.  Geleceğin teknolojilerine yönelik veren ve IT çevrelerinde  ciddi bir ağırlığı olan bu konferansta önümüzdeki dönemlerde neler göreceğimizi gelin birlikte bakalım.

Intel bu yıl geliştirici konferansının 15. yılını kutluyor. Basit bir fikir olarak başlayan, zamanla IT endüstrisinin en önemli konferansları haline gelen IDF, her zaman olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde hangi teknolojilerle tanışacağımızı gözler önüne serdi.

Her sene olduğu gibi Intel'in üst düzey yöneticileri, kısaca Intel'in kıdemli başkan yardımcısı olan David Perlmutter açılışı yaptı. 2003 yılında ilk Centrino konseptini tanıttıklarını hatırlatan Perlmutter, özellikle mobil alanında çok ciddi bir yol katlettiklerinden bahsetti. Zamanla işlemcilerin ne kadar küçüldüğünü, buna karşın bu işlemcilerin ciddi anlamda güçlendiklerini anlattı.

2013 yılında 4. Jenerasyon Ultrabooklarla tanışacağız

Intel'in birçok alanda ciddi avantajlara sahip olduğunu söyleyen Perlmutter, son senelerde özellikle yazılım mimaride ciddi bir yatırım yaptıklarını ve iddialı olduklarını söyledi. Intel'in farkını anlatmaya devam eden David Perlmutter, verinin bugünkü teknolojiyi şekillendirdiğini, hatta analog verinin dijital veriye geçmesi IT teknolojisinin ciddi anlamda gelişmesine yol açtığını belirtti.

Yeni nesil Ultrabook ürünleri sıra dışı tasarımlarıyla da merak uyandırıyorlar

Bulut bilişim teknolojisinin gelişmesi ve mobil teknolojilerin artması veri merkezleri çok önemli noktalara getirdi. Fakat esas değişim mobil bilişimde oldu. 2011 yılında ilk ikinci jenerasyon Core mimarili Ultrabook'u tanıtan Intel, 2012 yılında 3. nesil Core işlemcili Ultrabook'ları göstermişti. Perlmutter, 2013 yılında ise 4. Jenerasyon Ultrabooklarla tanışacağımızı söyledi.  Bu ürünler çok daha ince ve yüksek performanslı olacak.720p kameradan tutun, Full HD ekranlar, tüm gün dayanan pil ömrü, yüksek performans, yüz tanımlama ve benzer özellikli teknolojiler yeni ürünlerde hazır olacak.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Idf 2012: Geleceğin Teknolojilerine Hazır Mısınız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement