Siirt Üniversitesi Eruh Meslek Yüksekokulunda II.Geleneksel İnternet Haftası Etkinliği
9-22 Nisan İnternet haftası kapsamında 12 Nisan'da Siirt Üniversitesi Eruh Meslek Yüksekokulu'nda Nano Teknolojileri ve Bilişim Kulübü üyelerinin katkılarıyla II. Geleneksel internet Haftası etkinliği düzenlendi.
Saat 13:30'da başlayıp 16:00'ya kadar devam eden etkinlik iki kısım olarak sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmalarla devam etti ve yarışma programıyla sona erdi.
Eruh Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysi OKUMUŞ; "Bilgi çağı olarak değerlendirilen bu yüzyılda bilgiye daha hızlı ulaşmak için kullanılan en önemli araçlardan biri olan internete verdiğimiz önemden dolayı her yıl düzenlemeyi planladığımız internet haftası etkinliklerinin 2. gerçekleştirdiğimizden mutluluk duyduğumu belirtmek isterim." dedi.
Okumuş konuşmasını; "İnternetin toplumun bilinçlenmesinde ki rolü ile toplum demokrasisinin ilerlemesinde katkı sağlamıştır." şeklinde sürdürdü.
Öğr. Gör. Cüneyt Özdemir yaptığı "Türkiye ve İnternet" sunumunda internetin dünyadaki ve Türkiye'deki gelişimi üzerinde durdu.
Öğr. Gör. Hüsamettin Erdemci internette uygulanan sansür ve sansür uygulayan ülkeler hakkında uygulanan sansür çeşitleri hakkında bilgiler verdi.
Bilgisayar Progrmcılığı 2. sınıf öğrencisi Belkız SEVGİN yaptığı konuşmada "İnternet ve Demokrasi" konusu üzerinde durdu.
Abdurrahman VAROL isimli öğrenci insanların devlet hizmetlerine elektronik olarak ulaşabilecekleri "E-devlet" konulu sunusunda E-Devlet projesinin önemini ve uygulama biçimini anlattı.
Etkinlik Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinden Berivan DEMİRKIRAN'ın "Sosyal Ağlar", konusunda sunumu ile devam etti. DEMİRKIRAN sosyal ağlardaki güvenlik risklerini ve önlemlerini anlattı.
Enes NERGİZ "Arama motorlarını etkin kullanma yöntemleri" adlı sunumu ile arama motorları olan Google,yahoo,bing ve yandex hakkında çeşitli bilgiler vererek bu arama motorlarının etkin kullanma yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
M.Yakup AYDIN "Özgür Yazılım ve Linux" adlı sunumunda özgür yazılım ürünleri ve farklı ülkelerde kullanılan Linux çeşitleri hakkında bilgi verdikten sonra Türkiye'de TÜBİTAK tarafından geliştirilen PARDÜS işletim sistemi hakkında bilgiler verdi.
Baran EKSİK "Linux kurulumu ve anlatımı" başlıklı konuşmasında Windows ve Linux işletim sistemlerinin farklılıkları üzerinde durduktan sonra bir Ubuntu ve Pardüs işletim sistemi kurarak konuşmasını bitirdi.
Son olarak düzenlenen yarışma programında Öğr. Gör. Cüneyt ÖZDEMİR katılımcı öğrencilere yapılan sunumlar ile ilgili sorular sordu ve kazananlara çeşitli ödülleri verildi.
Son Dakika › Teknoloji › II.Geleneksel İnternet Haftası Etkinliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?