İngiltere de Ortadoğu'yu İzlemiş - Son Dakika
Teknoloji

İngiltere de Ortadoğu'yu İzlemiş

İngiltere de Ortadoğu\'yu İzlemiş

İngiltere'nin de Ortadoğu'da çok sayıda e-mail, telefon görüşmeleri ve internet trafiğini izleyip, takip ettiği bir servisi ortaya çıktı.

24.08.2013 14:28

- İngiltere'nin Batılı istihbarat servisleri için Ortadoğu'da çok sayıda e-mail, telefon görüşmeleri ve internet trafiğini incelediği gizli bir internet-izleme birimi kurduğu ortaya çıkarıldı. The Independent gazetesi, eski CIA ajanı Edward Snowden'ın verdiği belgelerden yola çıkarak yayımladığı haberinde, birimin bölgeye yerleştirilen sualtı optik fiber kabloları aracılığıyla telefon görüşmelerini dinlediğini ve internet trafiğini izlediğini yazdı.

Ortadoğu'da hangi ülkede kurulduğu açıklanmayan merkezden Cheltenham'da bulunan Kamu İletişim Merkezi'ne (GCHQ) gönderilen bilgiler, aynı zamanda ABD'deki Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile de paylaşılıyor. Habere göre İngiliz hükümeti, birimin Batı dünyasının "terörle mücadelesinde" kilit rol oynadığını ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlenecek saldırılar için bir "erken uyarı" sistemi sağladığını ileri sürüyor.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İngiltere de Ortadoğu'yu İzlemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement