İos 10'da Neler Yeni? - Son Dakika
Teknoloji

İos 10'da Neler Yeni?

İos 10\'da Neler Yeni?

iOS 10'a yükselttiğiniz iPhone'unuzda veya iPad'inizde ilk bakacağınız yenilikler hangileri?

18.09.2016 01:37

Apple'ın mobil yazılımının onuncu sürümü, artık kullanıma açık. Her sene olduğu gibi Apple, yeni iPhone'unu tanıttıktan bir hafta sonra yeni iOS sürümünü piyasadaki diğer iPhone, iPad ve iPod touch'lara sundu. Bu seferki güncellemede birkaç önemli yenilik var ve bu yenilikler, yaklaşık üç aydır uygulama geliştiricilerine sunuluyor.

İşte 'un en önemli yenilikleri ve değişiklikleri.

Daha kullanışlı bir Siri

iOS 10 ile birlikte geliştiriciler, SiriKit'e kavuşuyorlar. Bunun anlamı, üçüncü parti uygulama geliştirenlerin Apple'ın temel hizmetlerine ulaşabilmesi. Yani ilk kez Siri'yi kullanarak WhatsApp, LinkedIn, WeChat veya Slack üzerinden mesaj gönderebiliyorsunuz. Örneğin "Kemal'e WhatsApp'tan yolda olduğumu söyle" diyerek mesaj göndermeniz mümkün. Aynı isimde birden fazla kişi olduğunda Siri, sizden hangi kişiye mesaj yollamak istediğinizi soracak.

Daha da akıllanan Siri ile yapabileceğiniz yeni şeyler arasında Pinterest'te kedi fotoğrafları aratmak, Square Cash'ten para göndermek ve fazlası da var. Bununla birlikte SiriKit'in sadece sesli arama, videolu arama, mesajlaşma, mobil ödeme, fotoğraf arama, fitness ve seyahat uygulamalarıyla çalıştığını belirtelim.

İstemediğiniz stok uygulamaları kaldırın

iOS 10'a yükselttikten sonra ön yüklü gelen birçok Apple uygulamasını görünürden kaldırabilirsiniz. Bunun için yeni bir klasör oluşturup, uygulamaları buraya gizlemenize artık gerek yok. Silebileceğiniz uygulamaların tam listesi şöyle: Calculator, Calendar, Compass, Contacts, FaceTime, Find My Friends, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Maps, Music, News, Notes, Podcasts, Reminders, Stocks, Tips, Videos, Voice Memos, Watch ve Weather.

FaceTime'ı kaldırdığınızda Kişiler uygulamasından FaceTime çağrıları yapabileceğinizi ve FaceTime çağrılarını almaya devam edeceğinizi söyleyelim. Benzer şekilde iCloud Drive simgesini kaldırmanız, sadece kısayolu kaldırdığınız için çevrimiçi depolama alanınızı etkilemeyecek ve onu kullanmaya devam edebileceksiniz.

Kaldırdığınız uygulamaları geri getirmek isterseniz, bu uygulamaları App Store'da aratın ve ücretsiz olarak tekrar indirin.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji İos 10'da Neler Yeni? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement