İşte Windows Xp'li Bilinmeyen Akıllı Telefonlar! - Son Dakika
Teknoloji

İşte Windows Xp'li Bilinmeyen Akıllı Telefonlar!

İşte Windows Xp\'li Bilinmeyen Akıllı Telefonlar!

Microsoft'un efsane masaüstü işletim sistemi Windows XP'yi kullanan tek akıllı telefon modeli ITG xpPhone tüm detaylarıyla haberimizde!

16.09.2014 10:42

Microsoft'un efsane masaüstü işletim sistemi Windows XP'yi kullanan tek akıllı telefon modeli ITG xpPhone tüm detaylarıyla haberimizde!

Hayatımızın olmazsa olmazı haline dönüşen akıllı telefonlar, bundan 10 yıl öncesine kadar bilim-kurgu filmlerinin konusuydu, hatta böyle bir şey olabileceğinden bahsetmek bile insanların size gülmesi için geçerli bir bahane olarak görülüyordu.

iPhone Original, Motorola DROID ve Nokia N86 gibi modellerle başlayan ilk akıllı telefon serüveni, günümüzde hız kesmeden gelişimini sürdürüyor. Ama popülerlik kazanamayan ve unutulmaya yüz tutmuş iki model vardı ki, ITG xpPhone ve Viewsonic VCP08 gibi, Microsoft'un efsane işletim sistemi Windows XP işletim sistemine sahipti.

Microsoft Office, Internet Explorer gibi programların ve XP oyunlarının bulunduğu ITG xpPhone, 4.8 inç dokunmatik ekranı ve kızaklı QWERTY klavyesiyle dikkat çekiyor. AMD tarafından geliştirilen mobil işlemci, 1 GB Ram ve 120 GB depolama alanına sahip xpPhone, USB 2.0 bağlantı noktalarını da kullanıcıya sunuyordu.

Diğer yanda ise Viewsonic firması tarafından 2009'da üretilen VCP08 modeli var. 4.3 inç standart ekran, fiziksel klavye ve Intel'in ULV işlemcisini kullanan VCP08, 512 MB Ram, 2 MP kamera ve 8 GB dahili depolama alanına sahip. Elbette MicroSD kart desteği de yine Viewsonic VCP08 ile birlikte geliyor.

Microsoft'un Windows XP desteğini bitirmesiyle son bulan ve efsane modeller arasında yer almayı başaran ITG xpPhone ve VCP08'ün üreticileri günümüzde Android modelleriyle küçük bir pazarda satış gerçekleştiriyor. Görselleri galermizde bulabilirsiniz.

The post İşte Windows XP'li Bilinmeyen Akıllı Telefonlar! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İşte Windows Xp'li Bilinmeyen Akıllı Telefonlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement