Jimmy Page İmzalı Akustik Gitar, Yaklaşık 40 Bin Dolara Satıldı - Son Dakika
Teknoloji

Jimmy Page İmzalı Akustik Gitar, Yaklaşık 40 Bin Dolara Satıldı

Jimmy Page İmzalı Akustik Gitar, Yaklaşık 40 Bin Dolara Satıldı

İnternetin de gelişmesiyle açık artırma sistemleri ve satılan ürünlerin çeşidi artıyor.

11.07.2013 12:30

Mahmut Saral - - Led Zeppelin grubunun kurucusu olan ve tüm zamanların en büyük gitaristlerinden biri olarak kabul edilen Jimmy Page, yardım amaçlı olarak akustik gitarını satışa çıkarmıştı. Gerçekleştirilen açık artırma sonucunda Martin D-28 Marquis gitar, 39 bin dolardan fazla bir fiyata yeni alıcısının oldu.

Page'in birçok gösteride çaldığı bu gitarın üzerinde, Led Zeppelin ve Zodiac sembolleri ile birlikte gitaristin ismi de yer alıyor. Ayrıca gitarın yanında orijinal koruyucu çantası, Page'den imzalı bir mektup ve gitarı çalarken çekilmiş renkli bir resim de geliyor.

Ünlü insanlara ait birçok şeyin yüksek fiyatlara satıldığına daha önce de sıklıkla tanık olmuştuk. Bunların büyük çoğunluğu, yardım amaçlı olarak satışa çıkarılıyor. Bir kısmı da satıcısına para kazandırıyor tabii. Yakın zamandaki başka örneklere bakacak olursa...

Birçok otoriteye göre gelmiş geçmiş en büyük gitarist olarak kabul gören Jimi Hendrix'in bir konser posterinin kopyası, ünlü açık artırma ve ikinci el sitesi Ebay'de 4 bin dolara alıcı buldu. Bunun haricinde, dünyaca ünlü Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger'ın bir gençlik ilişkisinden kalma saç tellerinin de 2300 ile 3100 dolar arasında satılmasının planlandığı internette yayınlanmıştı.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Jimmy Page İmzalı Akustik Gitar, Yaklaşık 40 Bin Dolara Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement