Apple, Steve Jobs'un 2011'deki ölümünden bu yana arkasında durduğu bazı inanç ve değerlerden yavaşça vazgeçti; Jobs'un hiç yapmayacağı bazı şeyleri yaptı. Jobs'un fikirlerinde oldukça inatçı olduğu ve bunun Apple'ın başarısındaki rolünün büyük olduğu bir gerçek. Ancak elbette fikirler değişebiliyor. İşte Steve Jobs'un hiçbir zaman yapmayacağını söylediği, ancak Apple'ın yaptığı şeyler.
1. Kalem: Bir Apple analisti, geçtiğimiz hafta yeni iPad'in bir kalemle gelebileceğini söyledi. Steve Jobs'un ise kalemlerden nefret ettiği, ilk iPhone'u tanıtırken "kalemi kim ister ki?" dediği biliniyor.
2. Küçük tabletler: Jobs, Ekim 2010'da analistlerle yaptığı bir toplantıda üretecekleri en küçük tabletin 10 inç'lik olması gerektiğini söylemiş, küçük tabletleri eleştirmişti. Jobs'un ölümünün bir sene ardından Apple, iPad mini'yi ortaya çıkardı.
3. Büyük telefonlar: Büyük ekranlı telefonların elle kullanılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Jobs, "onu kimse satın almayacak" demiş, Samsung'un Galaxy S telefonları için "vızıltı" kelimesini kullanmıştı. Jobs'un ölümünün bir sene ardından Apple, daha uzun iPhone 5'i ve geçtiğimiz sene çok daha büyük iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı tanıttı.
4. Gerçek hayattakine benzer yazılım tasarımı: Steve Jobs, iPhone'un yazılımlarının görünümünün gerçek hayattaki nesnelere benzemesini istiyordu. Örneğin Apple'ın Mail uygulaması ve iBookstore bu fikri yansıtıyordu. Ancak Jobs'un ölümünün bir sene ardından Scott Forstall işten çıkarıldı ve bunun da bir sene sonrasında gerçek hayattaki nesnelere yer vermeyen iOS 7 ortaya çıktı.
5. Hayırseverlik: Jobs, 1997'de Apple'a döndüğünde firmanın hayır işlerine yönelik programlarını kapatmış, firmayı karlı hale getirmek istediğini söylemişti. Ancak Apple daha sonra gelir rekorları kırsa da bu programlarla hiç ilgilenmedi. Tim Cook, 2011'de CEO olduğunda Apple'ın bağış işlerine geri dönmesini sağladı.
Son Dakika › Teknoloji › Jobs'un Yapmayacağı 5 Şey! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?