Lego: Marvel Super Heroes (Ps3) - Son Dakika
Teknoloji

Lego: Marvel Super Heroes (Ps3)

Lego: Marvel Super Heroes (Ps3)

Lego'lardan oluşan bir dünyayı, yalnızca Lego'lardan oluşan süper kahramanlar kurtarabilir.

25.11.2013 12:01

Mahmut Saral - - Lego temalı oyunlarla birlikteliğimiz daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Yanlış anlamayın, oyunların ömürlerinin uzunluklarından değil, adet olarak fazlalığından söz ediyorum. Zira her birinin 8-10 saat civarında süren senaryo modları ve benzer oyun yapıları bulunuyor, ancak her sene yeni üyeleri geldiği için Lego modası da hiç bitmiyor. Bu sefer elimizdeki oyun, yüzlerce Marvel kahramanını bir araya getiren Lego: Marvel Super Heroes.

Lego oyunlarının efendisi olarak gösterebileceğimiz TT Games tarafından hazırlanan oyun, PC ve konsollar için raflarda yerini aldı ve birçok Marvel hayranına (Tabii ki Lego hayranına da), dünyayı kurtarma fırsatını sunuyor. Hem de bunu birçok farklı karakterin gözünden, birçok farklı özellik ve iş bitirme yetenekleriyle sunuyor.

Dünyayı kurtarmak için...

Oyunun açılış ekranında, Silver Surfer, Iron Man ve Hulk gibi karakterleri görüyoruz. Birileri bir şeyleri bozma, diğerleri de bunu engelleme peşinde, bu çok belli. Kısa süre sonra Nick Fury de olaya dahil oluyor. Tahmin edeceğiniz üzere, Hulk ve Iron Man, iyi tarafta yer alıyor. Oyuna bu ikiliyle başlıyor olmamız, bence güzel bir karar. Zira özellikle The Avengers'taki komik ortaklıklarının ardından daha da popüler oldukları bir gerçek. Yaşanan diyalogların da yardımlarıyla oyundaki mizahi unsurlarda bu ikilinin önemli payı olduğunu söyleyebiliriz.

Peki süper kahramanlarımız kimi durdurmaya çalışıyor? Tabii ki Doctor Doom'u. Doctor Doom, Cosmic Brick'lerin (Kozmik Tuğlalar) peşinde. Loki (Hani Hulk'ın The Avengers'ta dayak manyağı yaptığı tanrı...) ve diğer kötülerle bir araya gelip güçlü bir silah yapma peşinde, ki ismi de Doom Ray of Doom.

#Sayfa#

Vur, kır, parçala

Konu bir Lego oyunu olunca, bu tabirleri kullanmak gayet doğrudur diye düşünüyorum. Zira karakterlerimiz Lego olduğundan, ciddi hasar gördüklerinde parçalara ayrılıyor. Yakın dövüş için standart dövüş yeteneklerimiz bulunurken, uzaktan saldırılarda da yönettiğimiz karakterlerin özelliklerini kullanabiliyoruz. Oyunda 100'den fazla Marvel karakteri yer alıyor (Hulk, Iron Man, Spider-Man, Silver Surfer, Loki, Wolverine, Rhino, Venom, Elektra, Captain America gibi...) ve hemen hepsini kontrol edebiliyoruz. Bu da bence oyunun en sağlam tarafı. Birçok farklı karakteri kontrol ediyoruz ve bu, her karakterin kendine has özelliklerini kullanabilmemizi de sağlıyor.

Oyun mekaniği önceki Lego oyunlarıyla aynı. Ufak tefek bulmacalar, mıntıka temizlikleri ve karakter yeteneklerine göre aşılan engeller var karşımızda, bazen de diğerlerine nazaran daha güçlü olan düşmanlar. Tek tuş yardımıyla karakter değişimleri yapabiliyoruz. Örneğin, Iron Man ve Hulk'ı kontrol etme şansımız var ve önümüzde büyük bir engel varsa, Hulk'ı seçip, onun kalıbından ve gücünden yararlanabiliyoruz.

Lego ve Marvel seviyorsanız

Sonuç olarak Lego Marvel Heroes, önceki Lego oyunlarından görsellik ve oyun sistemi olarak pek farklı değil. Bu oyunu dikkat çekici kılan ise, az evvel de belirttiim gibi 100'den fazla Marvel karakterini ve dolayısıyla özelliklerini yönetebiliyor oluşumuz.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lego: Marvel Super Heroes (Ps3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement