Lenovo, Blackberry'i Satın Alacak Mı? - Son Dakika
Teknoloji

Lenovo, Blackberry'i Satın Alacak Mı?

Lenovo, Blackberry\'i Satın Alacak Mı?

Lenovo CEO’su Yang Yuanqing, BlackBerry ile ilgilendiklerini açıkladı.

12.03.2013 12:30

Emre Çetinkaya - - HP'den sonra dünyanın bilgisayar üreten en çok firması olan ve daha önce 2005 yılında IBM'in bilgisayar bölümünü 1,75 milyar dolar ödeyerek satın alan Lenovo'nun yeni bir satın almanın peşinde olduğu konuşuluyor. Lenovo'nun bu seferki hedefinde ise, çıkardığı yeni işletim sistemi ve akıllı telefonları ile son günlerin çok konuşulan Kanada'lı akıllı telefon üreticisi BlackBerry var.

Adını 3 milyon dolarlık ikramiyesini çalışanlarına dağıtmasıyla duyuran Lenovo'nun CEO'su Yang Yuanqing'in Fransız gazete Les Echos'a yaptığı açıklamalarda Lenovo'nun BlackBerry ile ilgilendiği ortaya çıktı. BlackBerry'i satın almanın şu an için mantıklı olabileceğini açıklayan Yuanqing, şimdilik hazırlık aşamasında olduklarını ve BlackBerry'i ve akıllı telefon pazarını iyice analiz etmeleri gerektiğini söyledi.

Tabii şu an Lenovo satın alma için somut adımlar atmadı ancak CEO'nun bu açıklamaları bile BlackBerry'nin hisselerini büyük ölçüde etkiledi. BlackBerry hisseleri geçtiğimiz günü en büyük öğle kazancı ve yüzde 14'lük artış ile kapattı. Lenovo'nun mobil pazarda Windows Phone veya Android işletim sistemi ile çalışan kendi cihazlarını üretmesi bekleniyor. Siz Lenovo'nun bu hamlesini nasıl buluyorsunuz?

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lenovo, Blackberry'i Satın Alacak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement