Lockheed Martin'den Uçan Lazer Topu Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Lockheed Martin'den Uçan Lazer Topu Geliyor

Gelecekte tüm ordulara fütüristik silahlar kullandırmaya yemin etmiş Lockheed Martin'den uçan lazer topu projesi ortaya çıktı.

17.09.2014 22:21

Gelecekte tüm ordulara fütüristik silahlar kullandırmaya yemin etmiş Lockheed Martin'den uçan lazer topu projesi ortaya çıktı.

Sivil sektörde lazer cihazlarının kullanımı denilince nedense aklımıza hemen kedi oynatmaya yarayan masum şeyler geliyor. Ama işin gerçeği öyle değil. Lazer teknolojisini çok seven savunma sektörü devi Lockheed Martin, önce karada denemeye başladığı lazer silahlarını şimdi de gökyüzüne taşıyor.

Lockheed Martin'in yeni yaptığı bir açıklamaya göre, firma uçaklara takılabilen bir lazer topu savunma sistemini ABD göklerinde test etmekle meşgul. "Aero-Optic Beam Control" (ABC) ismi verilen sistem testler sonucu havada rahatlıkla kullanılabildiğini kanıtlamış.

Bu sistemin en önemli özelliği takıldığı uçakta her yöne 360 derece dönüp, istenilen yerdeki hedeflere ateş edebilmesi. Amerikan Hükümeti'nin ileri teknoloji savunma projeleri ajansı DARPA'nın gözetimi altında yürütülen projede kullanılan ABC sistemi, takıldığı uçağın dengesini bozmasın diye özel bir karşı-denge sistemine ve uçuş kontrol destek birimine sahip.

ABC lazer sistemi şu anda sadece 8 adet test uçuşu yapmış ama gelecek sene içinde devamlı karmaşık ve uzun denemelere tabi tutulup, farklı görevlerde nasıl kullanılacağına bakılacakmış. Lockheed Martin firması, 30 yıldır üzerinde çalıştığı lazer silahlarını sonunda gerçeğe çevirmeye başlamış gibi görünüyor. Aşağıdaki videoda firmanın kara bazlı lazer sistemi ADAM'ın bir testini izleyebilirsiniz.

Tabii siz gerçek hayatta kedi oynatmak dışında, ancak video oyunlarında lazer silahı kullanabilirsiniz. Bunun için de popüler bilimkurgu aksiyon oyun serisi Borderlands kesinlikle ideal seçim olacaktır.

The post Lockheed Martin'den Uçan Lazer Topu Geliyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Lockheed Martin\'den Uçan Lazer Topu Geliyor
Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Lockheed Martin'den Uçan Lazer Topu Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement