Microsoft'un Yeni Ceo'su Ne Kadar Maaş Alacak? - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'un Yeni Ceo'su Ne Kadar Maaş Alacak?

Microsoft\'un Yeni Ceo\'su Ne Kadar Maaş Alacak?

Dün yapılan duyuru ile Microsoft'un yeni CEO'su olan Satya Nadella ne kadar maaş alacak?

05.02.2014 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emre Çetinkaya - - Özellikle son yıllarda büyük teknoloji şirketlerinin başlarına geçen isimlerin aldıkları maaşlar bir hayli dikkat çekmeye başlamıştı. Çünkü bu isimlerin bir çoğu şirketlerinden sadece 1 dolar maaş alıyor olarak gözüküyordu ve bu durumda milletin ilgisini çekiyordu. Ancak tabii ki işin aslı bununla sınırlı değil. Bu isimler şirketlerinden aldıkları hisse senetleri ile çok daha fazla paralar kazanıyorlar. Peki Microsoft'un başına resmi olarak dün itibariyle geçen Satya Nadella maaşı ne kadar?

Şirketten yapılan açıklamaya göre Microsoft'un yeni CEO'su şirketteki ilk yılı için 1.2 milyon dolar gibi bir maaş alacak. Öte yandan bu maaşla birlikte Nadella neredeyse önceki maaşını ikiye katlamış durumda. Çünkü kendisi Microsoft'ta CEO olmadan önce yıllık 675 bin dolar gibi bir maaş alıyordu. Microsoft'un eski CEO'su Steve Ballmer ise yıllık 700 bin dolar maaş alıyordu.

Öte yandan Nadella'nın bir yılda cebine giren para bununla da sınırlı kalmayacak. Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre Nadella, şirketten yıllık 3,6 milyon dolara kadar prim alabilecek. Tabii işler yolunda giderse. Yani Nadella'nın toplam maaşı yıllık 4,8 milyon dolara kadar çıkabilecek. Ayrıca Nadella bir de 2015 yılına kadar Microsoft'tan 13,2 milyon dolar değerinde hisse almış olacak. Bu parayla birlikte de Nadella Microsoft'tan 3 yıl içinde 16,8 milyon dolar gibi bir para kazanmış olacak.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft'un Yeni Ceo'su Ne Kadar Maaş Alacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement