Microsoft Yeni Haber Okuyucu Programı Newscast'i Deniyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Teknoloji

Microsoft Yeni Haber Okuyucu Programı Newscast'i Deniyor

Microsoft Yeni Haber Okuyucu Programı Newscast\'i Deniyor
18.08.2015 09:01

Microsoft NewsCast adında haber listesindeki habeleri kullanıcılara sesli olarak okuyan yeni programı test etmeye başladı.

Untitled-1-copy3-624x351

Microsoft NewsCast adında haber listesindeki habeleri kullanıcılara sesli olarak okuyan yeni programı test etmeye başladı. Bu yeni program Bing takımı tarafından yaratıldı ve seyahat etmeyi daha verimli geçmesini sağlamak için programlanmış.

Program Neowin sitesi tarafından duyuruldu. Newscast kullanıcılara hareket halinde iken haber başlıklarını ve özetlerini dinleyebilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar daha sonra okumak için haberleri veya makaleleri saklayabiliyor veya haberin bütününü kendi içerisindeki tarayıcıda görebiliyor.

Neowin sitesinden Brad Sams programı inceledikten sonra yaptığı yorumda haberleri okuyan sesin çok robotik olduğunu fakat Cortana ile karşılaştırıldığında seste iyileştirmeler yapılabileceğini söylüyor. Ayrıca programda şu an için haber kaynaklarının listesinin değiştirilemediğini belirtiyor.

Program şu an her ne kadar indirmeye kapalı ve Microsoft kendi içinde test ediyor olsa da internete sızan bir sürümünü iOS kullanıcıları indirebilirler. Ama çabuk olun her an yayından kalkabilir.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Microsoft Yeni Haber Okuyucu Programı Newscast'i Deniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement