OpenAI, yapay zeka ile ses klonlama aracını tanıttı - Son Dakika
Teknoloji

OpenAI, yapay zeka ile ses klonlama aracını tanıttı

OpenAI, yapay zeka ile ses klonlama aracını tanıttı

OpenAI, Voice Engine adlı yeni ses klonlama aracını duyurdu. Teknoloji, 15 saniyelik konuşmayı analiz ederek sesi klonlayabiliyor. Ancak kullanıcı güvenliği endişeleri bulunuyor. OpenAI, Voice Engine'i aşamalı olarak kullanıma sunacak ve taklitçiliği yasaklayan kısıtlamalar getirecek. Fiyatlandırma detaylarına göre, Voice Engine bir milyon karakter başına 15 dolar ücretlendirilecek.

30.03.2024 11:09  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OpenAI, ses örneğine dayanarak herhangi bir medyayı taklit edebilen yapay zekasını tanıttı. Voice Engine adlı yeni ses klonlama aracı, kısa sürede viral olmayı başardı. OpenAI'ın açıklamasına göre teknoloji, 15 saniyelik konuşmayı analiz ederek sesi klonlayabiliyor.

OpenAI'ın ses klonlama aracı Voice Engine

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, metinden konuşmaya API'ını temel alarak Voice Engine'i geliştirdi. Şirket tarafından yayınlanan örnekler, oldukça benzer kopyalar oluşturmasıyla şaşırttı. Yapay zekanın, konuşma bozukluğu olanlara yardımcı olabileceğinin altı çizildi.

Ancak bu özelliğin kullanıcı güvenliğini tehlikeye atabileceği düşünülüyor. Dolandırıcılar tarafından gerçekleştirilecek taklit sesler, finansal ve kişisel bilgilerin çalınmasına yol açabilir. OpenAI ise bu duruma karşı olarak Voice Engine'i aşamalı olarak kullanıma sunacak. Gizlilik ve şeffaflığı sağlamak için farklı sektörlerdeki ortaklardan gelen geri bildirimleri dikkate alacak.

13212132

OpenAI, taklitçiliği yasaklayan kısıtlamalar sunacağını da belirtti. Tüm kullanıcıların, üretilen seslerin yapay olduğunu açıklaması zorunlu olacak. Ayrıca ses filigranı gibi metaveri teknikleri de üretilen seslerin kaynağının izlenmesine yardımcı olacak.

Öte yandan tanınmış kişilerin sesleri de başlangıçta taklit edilemeyecek. Ayrıca OpenAI, Microsoft'la birlikte Voice Engine gibi yapay zeka araştırmalarını ilerletmek için Stargate adlı süper bilgisayara 100 milyar dolar yatırım yapıyor.

OpenAI, yapay zeka ile ses klonlama aracını tanıttı

Fiyatlandırma detayları da belli oldu. Voice Engine'in bir milyon karakter başına 15 dolar gibi bir ücretlendirmeyle sunulacağı belirtildi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji OpenAI, yapay zeka ile ses klonlama aracını tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement