Samsung'da Stratejiden Sorumlu Baş Yönetici olan Young Sohn, birlikte daha kullanılabilir olduğu için evinde Apple ürünlerini kullandığını söyledi
Samsung ve Apple, akıllı telefon pazarında artan rekabette öne çıkan iki firma. Birçok ülkede bu iki firma pazarda 1. ve 2. sıraları paylaşıyor. İki firma akıllı telefonlar dışında tablet ve dizüstü bilgisayar pazarlarında da rakipler. Ayrıca Samsung, Apple'ın en önemli üretici ortaklarından biri. Fakat servisler anlamında baktığımızda Samsung'un Apple'a henüz rakip olamadığını görüyoruz.
Samsung'un stratejiden sorumlu yöneticisi Young Sohn da bu konuya dikkat çekiyor. Samsung'un California'da bulunan ofisinde Ağustos ayında çalışmaya başlayan Sohn, bir dergiye verdiği röportajda Apple'ın stratejisine değinmiş.
Apple'ı çok inovatif bir firma olarak nitelendiren Young Sohn, Apple'ın hem müşterileri hem de rakipleri olduğunu söylüyor. Bunun yanında evinde Apple ürünleri kullandığını da açık yüreklilikle dile getiriyor. Elbette bu bir tercih meselesi ve Samsung'un hoşuna gitmese de çalışanlar Apple ürünlerini kullanabilir. Fakat bunu söyleyenin Samsung'un stratejiden sorumlu yöneticilerinden biri olması farklı anlamlar taşıyor.
Young Sohn, birlikte çok daha iyi çalıştıkları için evinde Mac, iPad ve iPhone kullandığını söylüyor. Apple'ın ekosistemini "birbirine yapışık" olarak nitelendiren Sohn, bu sebeple kullanıcıların Apple'ın ürün ailesindeki tüm ürünleri almaya istekli olduğuna dikkat çekiyor.
Buradan yola çıkarak Samsung'un strateji değiştirmesi gerektiğini belirten Young Sohn, gelecekte birbiriyle daha iyi haberleşen ürünler geliştirmeleri gerektiğini dile getiriyor. Samsung'un şuan daha cihaz odaklı bir stratejiye sahip olduğunu belirten Sohn "Galaxy Nexus, iPhone'dan daha iyi bir telefon. Fakat birbirine bağlı bir ekosistem çok kritik" diyerek Apple'ın bu konudaki üstünlüğünü itiraf ediyor.
Young Sohn'un Samsung'un geleceğine dair fikirleri şu şekilde;
"Kullanıcılara bir deneyim sunuyoruz. Fakat bu cihazın kendi deneyimi. Birbirine bağlı cihazların değil. Dolayısıyla biz açık bir ekosistem ve partnerlerimizle bugün sunduğumuzdan çok daha fazlasını sunabileceğimize inaniyoruz"
Apple'ın en çok eleştirilen yani olan "kontrolcü" yapı, birlikte çok iyi çalışan bir ekosistemin de anahtarı. Tüm donanım ve yazılımlar Apple'ın kontrolünde olduğu için iPad, iPhone ve Mac birbirleriyle çok daha iyi iletişim kuruyor. Fakat Samsung donanımı kendi üretmesine rağmen yazılım konusunda Android ve Windows'u kullanmak durumunda. Bu da bazı hamlelerin yapılmasını zorlaştırıyor. Eğer Samsung bu duruma yeteri kadar iyi bir çözüm üretebilirse o zaman Apple'ı tam anlamıyla mağlup etmiş olacaktır.
& ;
Son Dakika › Teknoloji › Samsung Yöneticisinden Apple İtirafı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.