Sony, 2024'te PS5 Pro'yu piyasaya sürmeyi hedefliyor - Son Dakika
Teknoloji

Sony, 2024'te PS5 Pro'yu piyasaya sürmeyi hedefliyor

Sony, 2024\'te PS5 Pro\'yu piyasaya sürmeyi hedefliyor

Sony'nin yeni bir PlayStation 5 modeli olan PS5 Pro'nun 2024'ün Kasım ayında çıkması planlanıyor. Trinity kod adıyla anılan bu güçlendirilmiş konsol, 8K çözünürlüğü destekleyecek ve 4K çözünürlükte 60 FPS ile 8K performans modu sunacak. Sony'nin bu yeni modelle birlikte PlayStation 5 serisini sonlandıracağı ve 2024 itibarıyla kapatılacağı belirtiliyor.

22.07.2023 11:44

Sony'nin bir süredir yenilenmiş PlayStation 5 modelleri geliştirdiğini biliyoruz. Daha önce uygun fiyatlı PS5 Slim ile ilgili sızıntılar gelmişken, şimdi ise PS5 Pro konsolu için yeni bilgiler paylaşıldı. 8K çözünürlüğü destekleyecek konsol, 2024'ün Kasım ayında çıkış yapacak.

PS5 Pro için 2024 Kasım hedef gösterildi

Yeni söylentilere göre Sony, kod adı 'Trinity' olan güçlendirilmiş bir PlayStation 5 üzerinde çalışıyor. Şimdilik adı belli olmasa da, PlayStation 5 Pro olarak isimlendirileceği söyleniyor. İddiaya göre önümüzdeki yılın Kasım ayında resmi olarak duyurulacak.

Trinity kod adı aslında oldukça tutarlı görünüyor. Sony'nin, PS4 Pro için 'Neo' ve PlayStation VR için 'Morpheus' gibi Matrix temalı isimler tercih ettiğini biliyoruz. Bu yüzden Trinity kod adı, yeni PlayStation modeline verilmiş olabilir.

123132132

Kaynaklar, Trinity'nin 2022'nin başından beri geliştirilmekte olduğunu söylüyor. PS5 Pro için demo testleri halihazırda devam ediyor ve çoğu geliştirici ise Trinity kitlerini bu yılın sonlarına doğru alacak.

PlayStation 5 Pro özellikleriyle de gündem olacak. Konsolun 4K çözünürlükte 60 FPS ve 8K performans modu sunacağı söylendi. Ayrıca Sony'nni gerçek zamanlı ray-tracing desteğini de hedeflediği iddia edildi.

Ayrıca kaynaklar, Trinity'nin PlayStation 5 serisindeki son model olacağını ve 2024 itibarıyla bu serinin kapatılacağını gösterdi. PS5 Slim ile ilgili yeni iddialar ortaya çıkmamış olsa da, 2024'ün Kasım ayına kadar gelebileceğini düşünebiliriz.

Yine de Sony'nin henüz yeni bir PlayStation 5 modeli üzerinde çalıştığını doğrulamadığını belirtmek gerekiyor. Uygun fiyatlı veya daha güçlü bir konsol için önümüzdeki yıla kadar daha fazla söylenti ortaya çıkacaktır.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Sony, 2024'te PS5 Pro'yu piyasaya sürmeyi hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement