Popüler kısa formlu video uygulaması TikTok, para kazanma odağını artırdığı için bu yıl reklam stratejisini de değiştiriyor. Bununla birlikte şirket hâlâ uygulama içi satın alımlardan düşük bir gelir elde ediyor ve Sensor Tower'ın bir raporuna göre bu sayı, Mayıs ayında 9 milyon dolar seviyesindeydi. Bu, Mayıs 2018'de açıklanan 1,5 milyon dolarlık yıllık artış oranının %500'üne denk geliyor.
TikTok, bu zamana kadar muhtemelen sadık bir kullanıcı kitlesine ulaşmak için uygulama içi satın alma stratejisini pek uygulamamıştı. En iyi özelliklerden bazılarına belirli bir ödeme ile ulaşılması, kullanıcının uygulamayı benimsemesini ve potansiyel katılımını sınırlayabiliyor. Bunun farkında olan TikTok, şimdi de Hindistan gibi devasa bir pazarda büyümenin yollarını arıyor.
Uygulama, yılın ilk çeyreğinde Facebook'u en çok indirilen uygulamalarda geçti ve şimdi daha fazla reklamveren çekmeyi hedefliyor. Aralarında Pepsi'nin de olduğu bazı büyük markalarla anlaşmaların gerçekleştiği söyleniyor.
TikTok, sanal ürünlerin satışına çok fazla odaklanmıyor ve şirketin bu yönde güçlü bir gelir modeli bulunmuyor. Örneğin TikTok paraları; video efektleri veya filtreleri almak yerine canlı yayıncıları desteklemek için gönderilebilecek hediyeleri satın almak için kullanılıyor.
TikTok, sanal ürünler stratejisine gerekli önemi vermemesine rağmen Çin'deki iOS kullanıcıları, Mayıs ayında uygulama içi satın alma işlemlerine harcanan toplam 9 milyon doların 5,9 milyonuyla alımların yaklaşık %65'ini gerçekleştirdi. ABD'deki hem iOS hem de Android kullanıcıları, uygulamanın brüt gelirinin yaklaşık 2 milyon dolarını (%22'si) oluşturdu.
Mayıs ayında Nisan ayına göre %27 artışla dünya çapında yaklaşık 56 milyon kullanıcı ilk kez uygulamayı kullanmaya başladı ancak yeni kullanıcı sayısı, Ocak'taki 70,8 milyona göre %21 azalış gösterdi. Bunda Hindistan'daki kısa süreli yasağın etkili olduğu ve yasağın 15 milyon potansiyel yeni kullanıcıyı etkilediği düşünülüyor.
TikTok bugüne kadar toplam 1,2 milyar kişi tarafından indirildi. Aylık aktif kullanıcı sayısı ise 500 milyon. Bu zamana kadarki toplam kullanıcı harcaması 97,4 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu ay 100 milyon dolar barajının aşılması bekleniyor.
Son Dakika › Teknoloji › TikTok'un Uygulama İçi Satış Gelirleri Son 1 Yılda Yüzde 500 Arttı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?