Ünlü Yönetmenden Çok Tartışılacak Sözler! - Son Dakika
Teknoloji

Ünlü Yönetmenden Çok Tartışılacak Sözler!

Ünlü Yönetmenden Çok Tartışılacak Sözler!

Sinemanın Efsane Yönetmeninin Korsan İndirenlerle İlgili Bu Sözlerini Ağzınız Açık Okuyacaksınız...

09.02.2011 20:00

Apocalypse Now, Godfather gibi filmlerin efsanevi yönetmeni Francis Ford Coppola, sinema ve müzik dünyasında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İşte korsanın önüne geçilmeye çalışıldığı bugünlerde ünlü yönetmenin telif dünyasından oldukça tepki çekebilecek o sözleri;

"Biliyorsunuz ki yalnızca birkaç yüzyıldır sanatçılar parayla çalışıyor. Sanatçıların asla parası yoktu, devlet başkanları, dükler ya da kilise papazları gibi patronları bulunuyordu. ya da başka bir işleri vardı, benim gibi.

Metallica ya da bir rock sanatçısının zengin olma durumu bundan sonra olmayacak. Çünkü yeni bir çağa girmemizle beraber belki artık sanat bedava olacak. Belki de öğrenciler haklıdır, müzik ve film indirebilmeliler. Bunu söylediğim için beni vuracaklar ama kim demiş ki sanatçılar para kazanmalı ya da sanatın para değeri olmalı diye?

200 yıl önce besteciyseniz, para kazanabileceğiniz tek yol bir orkestrayla beraber gidip konserler vermekti."

Tabii bu sözler Coppola gibi sinema dünyasında kendini kanıtlamış, bu dünyaya girmiş ve büyük izler bırakarak çıkmış ayrıca büyük bir şarap şirketi olan bir yönetmen için söylemesi kolay sözler olabilir. Ancak bu sözlere destek halen sinema dünyasının içerisindeki büyük yönetmenlerden de gelirse bu tartışma büyüyebilir.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Ünlü Yönetmenden Çok Tartışılacak Sözler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement