Volvo ve POC'tan Dünyanın İlk Bisiklet-Araba Çarpışma Testi (Video) - Son Dakika
Teknoloji

Volvo ve POC'tan Dünyanın İlk Bisiklet-Araba Çarpışma Testi (Video)

Volvo ve POC\'tan Dünyanın İlk Bisiklet-Araba Çarpışma Testi (Video)

İsveçli araba üreticisi Volvo, arabalarla çarpışan bisikletlerin güvenliğini artırmak amaçlı bir çarpışma testi gerçekleştirdi.

13.06.2019 15:37

İsveçli otomotiv firması Volvo, bisiklet kaskı üreten İsveçli firma POC ile ortak bir çalışma yürüterek bisikletçilerin yollarda alabileceği uzun süreli hasarları araştırdı. İki şirket de bulguların POC'un kasklarını daha sağlam yapmasına olanak sağlarken Volvo'nun da elde edilen verileri gelecekte araçlarını geliştirmek için kullanabileceğini belirtti.

Volvo'nun açıklamalarına göre mevcut kask testi prosedürleri oldukça yetersiz bir şekilde gerçekleşiyor. Örnek vermek gerekirse üretilen kasklar, yükseklik artırılarak açılı bir zemine bırakılıyor. Volvo'nun iddialarına göre bu yöntem de araçlarca bisikletlerin çarpması senaryosunu tam olarak yansıtmıyor.

Volvo ve POC'tan Dünyanın İlk Bisiklet-Araba Çarpışma Testi (Video)

Volvo ve POC'un yeni testindeyse gerçeğe çok daha benzer bir senaryo canlandırılacak. Volvo'nun gerçekleştirdiği testte POC kasklarından biri giyen bir kukla, bir mekanizma üzerine oturtulmuş durumda. Farklı hızlarda arabalara çarpacak olan kukla, araba - bisiklet kazalarına ilişkin daha iyi bir fikir sunabilecek.

POC'un resmi YouTube sayfasında yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Volvo ve POC'tan Dünyanın İlk Bisiklet-Araba Çarpışma Testi (Video) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement