Web Zirvesi'nde Çinli Şirketlerle İşbirliği Arayışı - Son Dakika
Teknoloji

Web Zirvesi'nde Çinli Şirketlerle İşbirliği Arayışı

Web Zirvesi\'nde Çinli Şirketlerle İşbirliği Arayışı

Web Zirvesi'nin startup ve yatırımcılardan sorumlu başkanı Ricardo Lima, Çin'in yapay zeka alanında bir güç merkezi olduğunu belirterek, kuruluşunun bu yılki etkinlikte Çinli şirketlerle işbirliği yapmak istediğini söyledi. Lima, Çin'in teknoloji konusunda ezici bir güç olduğunu vurgulayarak, diğer oyuncuların Çin'in teknoloji ortamından öğrenebileceğini ifade etti. Ayrıca, Web Zirvesi'nin Çinli şirketlerle ortaklık fırsatları aradığını ve Çin ekosistemine bakarak farklı pazarlara açılma fırsatlarını görmekten heyecan duyduklarını belirtti.

17.11.2023 17:26  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Web Zirvesi'nin startup'lardan sorumlu başkanı Ricardo Lima, Çin'in yapay zeka alanında bir güç merkezi ve "teknoloji konusunda ezici bir güç" olduğunu söyledi.

LİZBON, 17 Kasım (Xinhua) -- Web Zirvesi'nin startup ve yatırımcılardan sorumlu başkanı Ricardo Lima, kuruluşunun bu yılki Web Zirvesi'nde Çinli şirketlerle işbirliği yapmak istediğini belirtti.

Lizbon'da Pazartesi günü başlayıp Perşembe günü sona eren Web Zirvesi'ne 153 ülke ve bölgeden 70.200'ü aşkın kişi ve 2.600'den fazla startup katıldı.

Lima, Xinhua'ya verdiği söyleşide Çin'in yapay zeka alanında bir güç merkezi olduğunu belirterek, "Açıkçası Çin, teknoloji konusunda ezici bir güç" dedi.

Lima, diğer oyuncuların Çin'in teknoloji ortamından bir şeyler öğrenebileceğini ve Web Zirvesi'nin Çin'deki işletmelerle ortaklık fırsatları aradığını söyledi.

Lima ayrıca, "Şu anda Çin ekosistemine bakmak ve Web Zirvesi olarak Çinli şirketlerle birlikte çalışıp onlara farklı pazarlara açılma fırsatları sunma yollarını görmek çok ama çok heyecan verici" ifadelerini kullandı.

Lima, etkinlikte öne çıkan teknoloji başlıkları sorulduğunda, "Yılın kelimesi yapay zeka. Yapay zeka her yerde, çünkü her sektörü etkiliyor" dedi.

Lima, "Finans teknolojisi, eğitim teknolojisi ve iklim değişikliği alanlarında çalışan ve yapay zekanın gücünden yararlanan startup'larımız var. Ayrıca farklı aşamalarda, bir şekilde yapay zekaya dokunan çok miktarda içerik mevcut" diye konuştu.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde startup ve inovasyon ortamını yeniden şekillendirecek büyük trendlerden bahseden Lima, "Startup'lar bir bütün olarak iş dünyasına ve iş dünyasını organik olarak büyütmeye giderek daha fazla odaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Teknoloji Web Zirvesi'nde Çinli Şirketlerle İşbirliği Arayışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement