Winamp 16 Yılın Ardından Kapanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Winamp 16 Yılın Ardından Kapanıyor

Winamp 16 Yılın Ardından Kapanıyor

16 yıl önce kurulan Winamp’ın, 20 Aralık 2013'de sonlandırılacağı açıklandı. Bir dönemin en popüler ortam oynatıcılarından olan Winamp, gelecek ay kuruluşundan 16 yıl sonra kapanacak...

22.11.2013 17:30

16 yıl önce kurulan Winamp'ın, 20 Aralık 2013'de sonlandırılacağı açıklandı.

Bir dönemin en popüler ortam oynatıcılarından olan Winamp, gelecek ay kuruluşundan 16 yıl sonra kapanacak. Winamp son dönemde her ne kadar popülerliğini yitirmiş olsada 2000'li yılların başlarında müzik veya radyo dinlemek için en çok tercih edilen ortam oynatıcılarından biriydi. Winamp'in yapımcısı Nullsoft, en başarılı dönemi olan 2002 yılında AOL tarafından satın alınmıştı.

AOL, Winamp'ın kararını yayınladığı kısa açıklamayla duyurdu ve 20 Aralık 2013'den sonra Winamp sitesinin kapatılacağını ve Winamp'ın son sürümünün indirilemeyeceğini belirtti. Winamp'ın neden kapatıldığı konusunda bir sebep açıklanmış değil ancak temel sebep olarak ortam oynatıcısının popülaritesini yitirmiş olması gösteriliyor. Son yıllarda Winamp'ın Mac ve Android versiyonları da yayınlanmış ancak Windows'daki kadar ilgi görmemişti.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Winamp 16 Yılın Ardından Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement