Yeni Apple Tv'nin Özellikleri Ortaya Çıktı! - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Apple Tv'nin Özellikleri Ortaya Çıktı!

Yeni Apple Tv\'nin Özellikleri Ortaya Çıktı!

12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan Apple etkinliğinde tanıtılması beklenilen 4K destekli Apple TV modeline ait detaylar, yine firmware dosyaları üzerinden yapılan analizlerle ortaya çıkmış durumda.

11.09.2017 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan Apple etkinliğinde tanıtılması beklenilen 4K destekli Apple TV modeline ait detaylar, yine firmware dosyaları üzerinden yapılan analizlerle ortaya çıkmış .

Apple TV 4K donanımı nasıl olacak?

Kod analizlerine göre, Apple TV 4K modelinin gücünü A10X Fusion çipinden alacağı ve 3 GB RAM ile birlikte geleceği tahmin ediliyor. Performans anlamında ciddi artış sağlayacak bu bileşenler sayesinde yeni modelin 4K film ve TV dizilerinin ötesinde bir şeyler sunabileceği düşünülüyor. Yeni iPad Pro modellerinde de A10X Fusion kullanıldığını da not olarak düşelim. 2015 yılında sunulan Apple TV ise, A8 çip ve 2 GB RAM ile birlikte sunulmuştu.

Yeni Apple Tv'nin Özellikleri Ortaya Çıktı!

Görünen o ki 4K içerikler için HEVC çözümlemeye gereken gücü sağlayacak bu çip ile cihazların en azından gelecekteki birkaç yıl daha gerekecek işlem gücünü elde etmesi planlanıyor. Ek olarak Apple TV 4K, adeta bir oyun konsolu gibi grafik olarak zengin 3 boyutlu oyunların da altından kalkabilecek ve Nintendo Switch gibi konsollarla rekabete girebilecek. RAM artışı ise 4K videolar için gereken bant genişliği ve bellek boyutu gereksinimlerinde önemli bir rol oynayacak.

Son olarak Apple TV için yeni içerik sağlayıcıların da etkinlikte duyurulabileceği düşünülüyor. iTunes üzerinden 4K HDR içeriklerin satışı ve yeni çözünürlük desteği için üçüncü parti uygulamaların güncellemesi konularına da tabii ki değinilecektir.

Bakalım yıldızların iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus akıllı telefonların olacağı Apple etkinliğinde Apple TV 4K rol çalabilecek mi?

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Yeni Apple Tv'nin Özellikleri Ortaya Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement