Ahlat'ı iki günde 120 bin kişi ziyaret etti - Son Dakika
Turizm

Ahlat'ı iki günde 120 bin kişi ziyaret etti

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 952'ncisi kutlanan Malazgirt Zaferi etkinlikleri kapsamında kurulan 1071 Sultan Alparslan Otağı, 2 günde yaklaşık 120 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Ahlat Belediyesi tarafından düzenlenen iller tanıtım sergisi de 2 günde 120 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, bölgedeki vatandaşların çeşitli etkinliklere ve özellikle atlı oyunlara ilgi gösterdiğini belirtti. Ayrıca, etkinlikler çerçevesinde terörle mücadelede kullanılan askeri teçhizatlar da sergilendi.

25.08.2023 02:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahlat'ı iki günde 120 bin kişi ziyaret etti

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 952'ncisi kutlanan Malazgirt Zaferi etkinlikleri programı çerçevesinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Otağını 2 günde yaklaşık 120 bin kişinin ziyaret etti.

Ahlat Belediyesi tarafından kurulan ve 51 çadırın yer aldığı iller tanıtım sergisini 2 günde yaklaşık 120 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bitlis ve çevre illerden gelen misafirlerin ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, çeşitli etkinliklerin ve özellikle atlı oyunların bölgedeki vatandaşların dikkatini çektiğini söyledi. Çoban, "Etkinliğimizin 2'nci günündeyiz. İlk günde çok yoğun bir kalabalık vardı. Bugünde aynı yoğunluk devam ediyor. Vatandaşlarımız çağrımıza bakmaksızın koşarak büyük şevkle iştirak ederek sahipleniyorlar. Bu bizi ayrıca mutlu ediyor. Bugün belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız etkinliklerimizin tamamına iştirak ediyor. Yarın inşallah Cumhurbaşkanımızı burada ağırlayacağız. Cuma namazından sonra bakanlarımız, kuvvet komutanlarımız, MHP Lideri Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanımızla birlikte 1071'i yad etmek, anmak için ilçemizde olacaklar" dedi.

"Terörle mücadelede kullanılan askeri teçhizatlar Ahlat'ta görücüye çıktı"

Etkinlikler çerçevesinde Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ve Polis Özel Harekat ekipleri de 1071 Sultan Alparslan Otağı'nda stant açtı. Stantta terörle mücadelede kullanılan silah ve teçhizatlar vatandaşlara sergilendi. Özellikle yerli ve milli silahların sergilendiği stantta ziyaretçilere simülasyon atışlar yaptırılırken, başarılı olan vatandaşlara da sertifika hazırlanarak veriliyor.

Ahlat\'ı iki günde 120 bin kişi ziyaret etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Ahlat'ı iki günde 120 bin kişi ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement