Laos'un Luang Prabang Kentinde Yüzen Işık Tekneleri Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Turizm

Laos'un Luang Prabang Kentinde Yüzen Işık Tekneleri Festivali Düzenlendi

Laos\'un Luang Prabang Kentinde Yüzen Işık Tekneleri Festivali Düzenlendi

Laos'un kuzeyinde yer alan dünya mirası listesindeki Luang Prabang kentinde, 30 Ekim 2023 tarihinde Yüzen Işık Tekneleri Festivali düzenlendi. Şehri süslemek için fenerler yakan insanlar, ejderha tekneleriyle geçit töreni yaparak hastalıkların ve kötü şansın uzaklaşmasını ve iyi şansın gelmesini temenni etti.

01.11.2023 17:12

Laos'un Luang Prabang kentinde ışıklı bir tekneyle geçit törenine katılan insanlar, 30 Ekim 2023. (Fotoğraf: Kaikeo Saiyasane/Xinhua)

VİYENTİYAN, 1 Kasım (Xinhua) -- Yüzen Işık Tekneleri Festivali (Boun Lai Heua Fai), Laos'un kuzeyinde yer alan dünya mirası listesindeki Luang Prabang kentinde 30 Ekim 2023 tarihinde düzenlendi.

Şehri süslemek için fenerler yakan insanlar, hastalıkların ve kötü şansın uzaklaşıp iyi şansın akıp gelmesi için büyük ejderha tekneleriyle geçit töreni yaptı ve daha sonra bu tekneleri Mekong Nehri'nde yüzdürdü.

Laos'un Luang Prabang kentinde ışıklı bir tekneyle geçit törenine katılan insanlar, 30 Ekim 2023. (Fotoğraf: Kaikeo Saiyasane/Xinhua)

Laos'un Luang Prabang kentindeki Mekong Nehri'nde ilerleyen ışıklı bir tekne, 30 Ekim 2023. (Fotoğraf: Kaikeo Saiyasane/Xinhua)

Laos'un Luang Prabang kentindeki Mekong Nehri'nde ilerleyen bir ejderha teknesi, 30 Ekim 2023. (Fotoğraf: Kaikeo Saiyasane/Xinhua)

Drone ile çekilen fotoğrafta, dünya mirası listesindeki Luang Prabang antik kentinde fener yakan insanlar görülüyor, 30 Ekim 2023. (Fotoğraf: Kaikeo Saiyasane/Xinhua)

Laos'un Luang Prabang kentinde geçit törenine katılan insanlar, 30 Ekim 2023. (Fotoğraf: Kaikeo Saiyasane/Xinhua)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Turizm Laos'un Luang Prabang Kentinde Yüzen Işık Tekneleri Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement