74 Yaşında Gözlerine Tekrar Kavuştu - Son Dakika
Yaşam

74 Yaşında Gözlerine Tekrar Kavuştu

74 Yaşında Gözlerine Tekrar Kavuştu

Gaziantep’te ‘gırtlak kanseri’ olan ve gözlerinde oluşan katarakt nedeniyle 1 metreden fazla göremeyen Recep Yalçın, 74 yaşında geçirdiği ameliyatla gözlerine tekrar kavuştu.

13.05.2014 15:50

Gaziantep'te 'gırtlak kanseri' olan ve gözlerinde oluşan katarakt nedeniyle 1 metreden fazla göremeyen Recep Yalçın, 74 yaşında geçirdiği ameliyatla gözlerine tekrar kavuştu.

Gırtlak kanseri ameliyatı olduktan sonra konuşamayan Recep Yalçın, 2 yıl önce gözlerinde oluşan katarakt nedeniyle de 1 metreden fazla göremiyordu. Katarakt ameliyatı geçirdikten sonra göz bebeğinin düşmesi üzerine tekrar ameliyat olması gereken Recep Yalçın, birçok hastane gezdiğini ama çare bulamadığını belirtti.

Son olarak Gaziantep Dr. Ersin Arslan Hastanesi'ne başvuran Recep Yalçın'ın kayan göz bebeği Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Emrah Mat tarafından 'ilise' dikildi. Tekrar gözlerine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Yalçın artık yazı yazdığını ve daha rahat görebildiği için operasyonu gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

Op. Dr. Emrah Mat gerçekleştirdiği ameliyat hakkında bilgi vererek, "Recep amca iki gözünde az görme şikayetiyle hastanemize geldi. Birçok hastane gezdiğini belirtti. Ancak hiçbir yerde hastamıza ameliyat önerilmemiş. Sağ gözünde 1 yıl önce ameliyat olmuş ve hastanın takılan merceği göz içinde kaymış aşağı doğru ve düşmek üzereydi. Sol gözünün de bağları zayıf olduğu için kataraktlı gözünün merceği sallanmaktaydı. Bu ameliyat riskli ameliyat sol gözünün katarakt sırasında merceğin düşme ihtimali var. Biz amcanın önce sol göz katarakt ameliyatını yaptık onda bir problem çıkmadı. Sağ gözüne katarakt ameliyatı sonrası takılan merceğin göz bebeği kenarından 'ilise' dikmeyi teklif ettik amca da kabul etti. Bu ameliyat tekniği zor bir ameliyat tekniği her yerde uygulanan ameliyat tekniği değil. Yaklaşık 2 mm göz içerisine giriyorsunuz ve görünmeyen dikişlerle merceği ilisin kenarına dikiyorsunuz. Yaptık, amca da gayet memnun kaldı. Her iki gözünün görmesi kendisine yetecek kadar iyi artık yazı da yazabiliyor. Bu ameliyat zor bir ameliyat sonuçta bu ameliyatı yaparken tek başımıza bir iş yapmadık ekip işiyle bu ameliyatı yaptık" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 74 Yaşında Gözlerine Tekrar Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement