Adana'da 2 Çocuk Annesinin Ölümü - Son Dakika
Yaşam

Adana'da 2 Çocuk Annesinin Ölümü

Adana\'da 2 Çocuk Annesinin Ölümü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce evinde intihar ettiği iddia edilen kadının 6 yaşındaki çocuğuna 314 lira maaş bağlandığı bildirildi.

17.03.2012 15:03

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce evinde intihar ettiği iddia edilen kadının 6 yaşındaki çocuğuna 314 lira maaş bağlandığı bildirildi.

Adana Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İpek Kobaner, AA muhabirine, iki çocuk annesi Emine Akçay'ın (28) merkez Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi'ndeki evinde yoksulluk nedeniyle intihar ettiği iddiaları üzerine çalışma başlattıklarını söyledi.

Emine Akçay'ın kocası Hüseyin Akçay'ın geçici işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını öğrendiklerini belirten Kobaner, ailenin sosyal durumunun ilgili birimler tarafından incelendiğini ve bir defaya mahsus bin 250 lira para yardımında bulunacaklarını ifade etti.

Önümüzdeki yıl ilköğretim birinci sınıfa başlayacak 6 yaşındaki İsa Akçay için aylık 314 lira maaş bağlandığını ifade eden Kobaner, 6 aylık Kardelen bebek için ise mama, bebek bezi ve giysi desteğinde bulunulduğunu söyledi.

Babaannesi ve halası tarafından bakımları üstlenilen çocukların yuvaya verilmesinin söz konusu olmadığını belirten Kobaner şunları kaydetti:

"Bizim, bu çocukları kendi bünyemize almamız söz konusu değil. Çünkü onlara babaanneleri ve halaları bakacak. 6 aylık Kardelen için mama, bebek bezi ve giysi desteğinde bulunduk. Önümüzdeki yıl ilköğretime başlayacak olan çocuğumuza desteğimiz sürecek. Bu çocuğumuza bağladığımız maaş ailenin durumu düzelene kadar devam edecek. Ailenin durumu izlenecek."

Öte yandan bazı komşuları ise ailenin durumu ve genç kadının intiharı ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Akçay ailesinin komşusu Ahmet Türkmen, olaydan bir hafta önce Hüseyin-Emine Akçay çifti ve çocuklarıyla bir araya gelerek mangal yaptıklarını söyledi.

Kaynak ustası olduğu belirtilen ve Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bir firmada çalışan Hüseyin Akçay'ın mesai arkadaşı ve komşusu olan Beşir Türkmen ise genç adamın ailesinin yanına, iş yerinden izin alarak hafta sonları gelerek ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Türkmen, "Akçay ailesinin durumu çok kötü değildi. Ancak zengin de değillerdi. Gazetelerde olayla ilgili abartılı haberler yapılmış. Emin Akçay'ın eşi Hüseyin her hafta sonu evine gelerek ailesinin ihtiyaçlarını karşılardı" dedi.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Adana'da 2 Çocuk Annesinin Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement