Almanya'da Ren Nehri'nde Karnaval Sezonu Başladı - Son Dakika
Yaşam

Almanya'da Ren Nehri'nde Karnaval Sezonu Başladı

Almanya\'da Ren Nehri\'nde Karnaval Sezonu Başladı

Almanya'da Ren Nehri kıyısındaki kentlerde her yıl 11 Kasım'da kutlanan ve 'Beşinci Mevsim' olarak adlandırılan karnaval sezonu, renkli görüntülerle başladı. Karnaval tutkunları, Köln'de bir araya gelerek kostümlerini giyip dans etti.

11.11.2023 17:16  Güncelleme: 17:36

Almanya'da Ren Nehri kıyısındaki kentlerde her yıl 11 Kasım'da kutlanan ve "Beşinci Mevsim" olarak adlandırılan karnaval sezonu, renkli görüntülerle başladı.

Almanya'da Ren Nehri'ne komşu şehirlerde "5. Mevsim" olarak adlandırılan karnaval sezonu başladı. Kutlamaların merkezi olarak görülen Köln'de şehir merkezi, renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden farklı kostümler giyen karnaval katılımcıları, sabah erken saatlerde kutlamaların yapılacağı alanlarla akın etti. Soğuk ve yağmura aldırış etmeyen karnaval tutkunları, şarkılar eşliğinde dans etti. Tarihi Köln Katedrali, Heumarkt Meydanı ve Zülpicher Caddesi kutlamalardan dolayı araç trafiğine kapatılırken, karnaval alanlarına cam bardak ve şişe sokulmasına güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

Karnaval sezonu

Her yıl geleneksel olarak 11 Kasım'da saat 11.11'de başlayan kutlamalara on binlerce kişi katılıyor. Özellikle Köln, Düsseldorf ve Mainz şehirleri başta olmak üzere birçok kentte yapılan karnaval, "Rosen Montag" ve "Kadınlar Günü" gibi kutlamalarla Şubat ayının sonuna kadar devam ediyor. - KÖLN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Almanya'da Ren Nehri'nde Karnaval Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement