Anasınıfı öğrencileri el emeği ürünlerini satıp mama alarak hayvan barınağına bağışladı - Son Dakika
Yaşam

Anasınıfı öğrencileri el emeği ürünlerini satıp mama alarak hayvan barınağına bağışladı

Esenyurt'ta düzenlenen programda, anasınıfı öğrencileri kendi el emekleriyle yaptıkları anahtarlıkları satarak kazandıkları paralarla mama alıp hayvan barınağına bağışladı.

04.10.2023 16:00  Güncelleme: 16:27

Anasınıfı öğrencileri el emeği ürünlerini satıp mama alarak hayvan barınağına bağışladı

İSTANBUL - Esenyurt'ta 4 Ekim Sokak Hayvanlarını Koruma Haftası nedeniyle düzenlenen programda, anasınıfı öğrencileri kendi el emekleriyle yaptıkları anahtarlıkları satarak kazandıkları paralarla mama alıp hayvan barınağına bağışladı.

Esenyurt Belediyesi tarafından 4 Ekim Sokak Hayvanlarını Koruma Haftası nedeniyle program düzenlendi. Program çerçevesinde Esenyurt'ta bulunan bir anasınıfı öğrencileri, okulda elleriyle yaptıkları anahtarlıkları satarak kazandıkları paralarla, hayvanlar için mama alıp hayvan barınağına bağışladı. Düzenlenen programa birçok okuldan katılan öğrenciler, hayvanlarla bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yaptı.

" Türkiye'nin en iyi barınağını kurmuş olacağız"

Programda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, " Bugün sokak hayvanlarını koruma günü, bazı şeylerin unutulmaması lazım zira yaşam içinde dezavantajlı olan canlıların korunması için bizim bu farkındalığı diri tutmamız için yaptığımız bir çalışma. Dünya hepimizin Allah'ın yarattığı herkesin bu dünyada yaşamaya hakkı var. Anadolu coğrafyası kadim bir coğrafyadır bütün canlıların özgürce yaşaması için fırsat vermiştir ama zaman zaman hatırlatmalara ihtiyaç olduğu için biz bunları yapıyoruz. Bizlerde bu çocukların hem hayvan sevgisini kazanması için hem de hayvanların ve diğer dezavantajlı hayvanların bu yaşamdan hak ettiklerini almaları için hem bir farkındalık çalışması oldu hem de çocuklar güzel bir gün geçiriyorlar. Bazı vatandaşlarımız hem belediyenin yükünü hafifletmek hem de kendilerini vicdanen daha rahat hissetmek için ve paylaşmayı öğrenmeleri için kendi bütçelerinden paralarının bir bölümünü mamaya ayırarak, bizim ihtiyacımızın çok az bir bölümü ama bizim için çok kıymetli çünkü candan ve yürekten veriyorlar. Biz şu anda İstanbul'un en nitelikli hayvan çalışmalarını yapıyoruz. Başka ilçelerden bile sokağa terk edilmiş hayvanlar bu bölgeye getiriliyor daha iyi bakılsın diye. Göreve geldiğimiz günden itibaren, sokaklarda ki hayvanların korunması için önemli bir bütçe ayırıyoruz, fakat Türkiye'nin en büyük ilçesiyiz geçmiş yıllarda alt yapı ve tesis olarak yeteri kadar bir potansiyel devir almadık. Yeni çalışmalar yapıyoruz. Daya yeni bir hayvan maması üretim tesisi bitirdik. Hayvanların yaşadığı ve daha iyi koşullarda yaşaması için iyileştirmeler yaptık. Burada ki ana sorunumuz yer eksikliği daha önceki vali beye söylemiştik bize Arnavutköy civarında 70 bin metrekare yer kiralayacaklardı. İnşallah onu da alabilirsek Türkiye'nin en iyi barınağını kurmuş olacağız hem de Esenyurtluların daha huzurlu bir yerde yaşadıkları bir alan kazandırmış olacağız" diye konuştu.

"Anahtarlık sattık"

Programa katılan öğrencilerden Hiranur, "Anahtarlık sattık kazandığımız paralarla kedilere ve köpeklere mama aldık onlarda yiyordu. Sokak hayvanlarını korumalıyız" dedi.

Anasınıfı öğrencileri el emeği ürünlerini satıp mama alarak hayvan barınağına bağışladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Anasınıfı öğrencileri el emeği ürünlerini satıp mama alarak hayvan barınağına bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement