Atlı ve drone'lu 'kurban yakalama timi' bayrama hazırlanıyor - Son Dakika
Yaşam

Atlı ve drone'lu 'kurban yakalama timi' bayrama hazırlanıyor

Atlı ve drone'lu 'kurban yakalama timi' bayrama hazırlanıyor Erzincan Belediyesinin, kaçan kurbanlıkları yakalamak amacı ile oluşturduğu kurban timi antrenmanlara başladı.

11.07.2021 12:29  Güncelleme: 17:49

Atlı ve drone'lu 'kurban yakalama timi' bayrama hazırlanıyor

ERZİNCAN - Erzincan Belediyesinin, kaçan kurbanlıkları yakalamak amacı ile oluşturduğu kurban timi antrenmanlara başladı.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çalışmalarını aralıksız sürdüren 10 kişilik time, atlı ve ATV'li ekip ile drone da eşlik ediyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Erzincan Belediyesi tarafından bu yıl da oluşturulan kurban timi 10 personel ile antrenmanlarına başladı. Belediye Temizlik İşleri bünyesinden seçilen personel, Erzincanspor tesislerinde günde iki antrenman yapıyor. Kondisyon çalışmasında ekip düz koşu yapıyor, daha sonra engeller üzerinden atlıyor. Kültür fizik hareketlerinin yanı sıra şınav çeken ekip, sahanın ortasına dikilen trafik konilerine kement atma eğitimi de alıyor. Kurban timine atlı süvari ile birlikte ATV'nin yanı sıra havadan da drone eşlik ediyor.

Tim Şefi Ertuğrul Telli yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, "Her sene olduğu gibi bu sene de antrenmanlarımıza başladık. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 saat antrenman yapıyoruz. 2 saat sabah 2 saat de öğleden sonra olmak üzere. Bu sene antrenmanlarımız da arkadaşlarla kaçan hayvanları etkisiz hale getirmek için kement atmayı öğrendik. Ayrıca bu sene atımız var, drone var ve ATV var. Burada diyorum ki kurbanınız kaçarsa ALO 153'ü ara" dedi.

Antrenmanları yerinde takip eden Veteriner İşleri Müdürü Tacettin Paçacı ise açıklamasında, "Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı daha rahat bir şekilde geçirebilmeleri için oluşturmuş olduğumuz 'kurban yakalama timi' bugün itibariyle çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın ALO 153 servisini arayarak bizden yardım istemeleri halinde ekiplerimiz en kısa zamanda vatandaşımızın yanında olacaktır. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Atlı ve drone\'lu \'kurban yakalama timi\' bayrama hazırlanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Atlı ve drone'lu 'kurban yakalama timi' bayrama hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement