Beyşehir Gölü Kenarındaki Parkta Gezen Yavru Leylek İlgi Odağı - Son Dakika
Yaşam

Beyşehir Gölü Kenarındaki Parkta Gezen Yavru Leylek İlgi Odağı

Beyşehir Gölü Kenarındaki Parkta Gezen Yavru Leylek İlgi Odağı

Konya'da Beyşehir Gölü kenarındaki Vuslat Parkı'nda dolaşan bir yavru leylek, hayvanseverlerin ilgisini çekiyor. Leylek, çay bahçesinde, yeşil alanlarda ve ağaçlar arasında gezinti yapıyor. Bazı hayvanseverler tarafından beslenen leylekle çocuklar da fotoğraf çektiriyor. Leyleği besleyenlerden Mehmet Sert, yaklaşık 10 gündür parka balık getirdiğini ve leyleğin uçmayı öğrendiğini belirtti. Vatandaşlar, leyleğin parkın maskotu haline geldiğini ve insanlardan korkmadığını ifade etti.

16.08.2023 14:24

Konya'da Beyşehir Gölü kenarındaki parkta gezen yavru leylek hayvanseverlerden ilgi görüyor.

Beyşehir Gölü kenarındaki Vuslat Parkı'nı mesken edinen bir yavru leylek, çay bahçesinde, yeşil alanlarda, ağaçlar ve insanlar arasında gezinti yapıyor.

Bazı hayvanseverler tarafından balıklarla beslenen leylekle çocuklar da fotoğraf çektiriyor.

Leyleği besleyenlerden Mehmet Sert, yaklaşık 10 gündür parka balık getirdiğini belirterek, "Her gün balıkla besliyorum. Önce uçamıyordu, şimdi uçabiliyor. İnsanlardan kaçmıyor. Besleyerek alıştırdık." diye konuştu.

Vatandaşlar Durmuş Zeybekoğlu da "İnsanlar leyleği evden getirdiği yemeklerle, balıklarla besliyor. Şu anda insanların içinde çay bahçesinde dolanıyor. Buranın maskotu oldu. Elimle yakaladım, biraz kaçar gibi oldu ama yakaladım. Sevdik, insanlardan da ürkmüyor. Çocuklar da leylekle yakından ilgileniyor. Buralarda dolanıyor, karnını doyuruyor, park içinde geziyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Beyşehir Gölü Kenarındaki Parkta Gezen Yavru Leylek İlgi Odağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement