Bitlis'te tıbbi hoş kokulu koleksiyon bahçesi kurulacak - Son Dakika
Yaşam

Bitlis'te tıbbi hoş kokulu koleksiyon bahçesi kurulacak

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı tarafından Bitlis'te tıbbi hoş kokulu koleksiyon bahçesi kurulacak. Bahçede lavanta başta olmak üzere 10 çeşit süs ve çiçek bitkisi bulunacak. Amaç, bahçecilik geleneğini tekrar yaygınlaştırmak.

14.10.2023 15:01  Güncelleme: 15:12

Bitlis'te tıbbi hoş kokulu koleksiyon bahçesi kurulacak

BİTLİS - Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı tarafından Bitlis'te tıbbi hoş kokulu koleksiyon bahçesi kurulacak.

Bitlis merkezde bulunan BETAV bal dolum tesislerinin bahçesinde kurulacak olan bahçede lavanta başta olmak üzere 10 çeşit süs ve çiçek bitkisi bulunacak. BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran, eskinden Bitlis'te hemen hemen her evinde bu tür bir bahçesinin olduğunu kaydetti. Yaygınlaşan apartman hayatı ile birlikte bu geleneğin yok olduğunu ifade eden Dalkıran, gayelerinin bu kültürü tekrardan yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Dalkıran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geçmişten esinlendiğim Bitlis'te ki bahçecilikten çiçek yetiştirmecilikten gelen bir geleneği maalesef apartmanlara geçtikten sonra bahçeli evlerimiz kaybolduktan sonra bu gelenek kayboldu. O geleneği mevcut bir alanımızda başlatmak istedim. Üniversitedeki öğretim üyeleri BETAV kursiyerleri ve BETAV çalışanlarıyla birlikte ekim yapıyoruz. Başarılı olmayı ümit ediyoruz. Bunun uzantısı olarak resmi dairelere belediyelere bir esinti kaynağı yaşatmış oluruz" dedi.

Bitlis\'te tıbbi hoş kokulu koleksiyon bahçesi kurulacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bitlis'te tıbbi hoş kokulu koleksiyon bahçesi kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement