Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü'nün düzenlediği "21. Yüzyılda İş Bulma Sanatı" konulu etkinlik çerçevesinde, CV mülakat eğitimi gerçekleşti.
Etkinliğin açılışında konuşan Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Deniz Korkmaz, Türkiye genelinde sayıları artan özel eğitim kurumlarının Eğitim Fakültesi mezunları için bir istihdam alanı haline geldiğini ifade etti. Öğretmen adaylarını öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarına atanan öğretmenler olarak görmek istediklerini belirten Prof. Dr. Saadet Deniz Korkmaz, bununla birlikte özel öğretim kurumlarında istihdam edilmek isteyenlerin de olduğunu vurgulayarak, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü olarak bu istekte olan öğrenciler için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Prof. Dr. Saadet Deniz Korkmaz eğitimin tüm fakülte öğrencileri için faydalı olmasını diledi.
Konferansın konuşmacısı Serkan Can Zengin "21. Yüzyılın İş İnsanı: Farklı Olanlar Kazanacak" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. 21. yüzyılda bu yüzyılın iş yaşamına uygun yeni bir insan tanımının ortaya çıktığını belirten Serkan Can Zengin, özellikle internetin 21. yüzyıl iş yaşamının insan beklentilerini değiştirdiğini kaydetti. Serkan Can Zengin günümüzde merak ve hayal gücü, ağlar genelinde işbirliği yapma, hız ve uyum, girişkenlik ve girişimcilik, eleştirel düşünme ve problem çözme, iletişim ve bilgiye erişmenin iş bulmada önemli beceriler olduğunu ifade etti. Artık insan kaynakları birimlerinin iş başvurusunda bulunan kişinin sosyal medyayı alanıyla ilgili kullanıp kullanmadığına da baktığını belirten Serkan Can Zengin, bunun yanında öğrencilik yıllarında içinde yer alınan projeler, öğrenci kulüpleri ve sivil toplum çalışmalarının da tecrübe kazanma ve fark yaratmada etken olduğunu kaydetti. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yaşam › Esogü'den '21. Yüzyılda İş Bulma Sanatı' Etkinliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?