Eynal Kaplıcalarında Sömestri Bereketi - Son Dakika
Yaşam

Eynal Kaplıcalarında Sömestri Bereketi

Eynal Kaplıcalarında Sömestri Bereketi

Kütahya'nın Simav İlçe Belediye tarafından işletilen 800 yataklı Eynal Kaplıcaları 2 haftalık sömestri tatilinde şifa ve tatil imkanını bir arada yakalamak isteyenlerde doldu taştı.

29.01.2014 13:34

Kütahya'nın Simav İlçe Belediye tarafından işletilen 800 yataklı Eynal Kaplıcaları 2 haftalık sömestri tatilinde şifa ve tatil imkanını bir arada yakalamak isteyenlerde doldu taştı.

İşletme Müdürü Cemil Baybuk, sömestri tatilini fırsata dönüştürmek isteyenlerin rezervasyonları günler öncesinden yaptırdığını ve şifalı sularıyla ünlü kaplıcanın 24 Ocak 2014 tarihinden itibaren dolup taştığını söyledi. Sömestri tatilinde yabancılar kadar yerli halka da hizmet verdiklerini söyleyen Baybuk, müşteriler için restoranda müzikli eğlence programları düzenlediklerini ve konukların sabaha kadar sıcak bir ortamda gönüllerince eğlenme fırsatı bulduklarını bildirdi. Kaplıcada bine yakın kişinin konakladığını ifade eden Baybuk, gösterilen ilginin kendileri gibi Simavlı esnafları da memnun ettiğini bildirdi.

Baybuk, yerin 700 metre altından gelen 162 derecelik şifalı suların romatizma, siyatik, lumbago, cilt ve deri hastalıkları, cinsel rahatsızlıklar başta olmak üzere 14 çeşit hastalığa iyi geldiğini söyledi. Eynal Kaplıcalarının tedavi edici özelliğinin yanı sıra son yıllarda müşterilerine sunduğu, sosyal ve kültürel anlamdaki hizmetleriyle Türkiye'de alternatif bir turizm kolu olarak geliştiğini dile getiren Baybuk, "Sömestri nedeniyle tesislerimizdeki doluluk oranı bizim olduğu kadar Simavlı esnaflarımızı da sevindirdi. Yurdun dört bir yanından gelen müşterilerimiz var. Aynı zamanda yerli halkımıza da hizmet veriyor. Dışarda dondurucu bir soğuk, içerde 162 derecelik şifalı sıcak su. Tatilciler bu keyfe bayılıyor. Bizlerde işletme olarak onlara en güzel bir şekilde hizmet vermek için çaba sarf ediyoruz. Eynalda şu anda adım atacak yer yok" dedi.

Kaplıcaya Uşak'tan gelen Füsun Akçadoğan (56), "Tatil denilince bizim aklımıza Simav Eynal kaplıcaları geliyor. Tatil ve şifa ortamını birlikte yakalıyoruz. Yaz aylarında tekrar gelmek için rezervasyonlarımı şimdiden yaptırdım. Aşım, işim Uşak'ta olmasa Simav'a yerleşmeyi düşünüyorum" dedi.

Bir diğer kaplıca müşterisi Ülkü Özel (68) ise, "Sömestri tatilini fırsata dönüştürdük. Eynal kaplıcalarına gelmekle ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi şimdi daha iyi anlıyorum. Burası hem hastalıklara şifa arayanlar hem de tatil yapmak isteyenler için ideal bir yer" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Eynal Kaplıcalarında Sömestri Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement