Her yıl zemzem suyundan yaptığı aşureyi 250 kişiye dağıtıyor - Son Dakika
Yaşam

Her yıl zemzem suyundan yaptığı aşureyi 250 kişiye dağıtıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Gülbeyaz Karakurt adlı ev kadını, 15 yıldan beri evinin önünde yaklaşık 250 kişiye aşure yapıp dağıtıyor. Karakurt, zemzem suyu ile yaptığı aşureyi hastalara şifa olsun diye nisan yağmuru ile katıyor ve her yıl Muharrem ayı münasebetiyle komşularına, mahallenin çocuklarına ve vatandaşlara ikram ediyor.

31.07.2023 09:57  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl zemzem suyundan yaptığı aşureyi 250 kişiye dağıtıyor

BİTLİS Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Gülbeyaz Karakurt adlı ev kadını, 15 yıldan beri evinin önünde yaklaşık 250 kişiye aşure yapıp dağıtıyor.

Tatvan ilçesinde ikamet eden Karakurt, her yıl Muharrem ayı münasebeti ile kazanlarla aşure yaparak mahalleliye ikram ediyor. Gülbeyaz Karakurt, zemzem suyu ile yaptığı aşureyi 15 senedir evinin önünde dağıtıyor. Kazanlarla yaptığı aşureyi yaşadığı sitenin önünde komşularına, mahallenin çocuklarına ve vatandaşlara ikram eden Karakurt, 15 yılda bir kere bile aşure yapmayı ihmal etmediğini söyledi. Karakurt, yaptığı aşureye hastalara şifa olsun diye nisan yağmuru ile zemzem suyu kattığını belirterek, "Muharrem ayı öncelikle bütün İslam ülkeleri için hayırlı uğurlu olsun. Ben bu aşureyi zevkle yapıyorum. Hasta olsam bile yaptığım zaman iyileşiyorum. Artık eski komşuluklar kalmadı. Şimdiki komşulukları görüyorum. Ama çok şükür bizim bu sitede halen komşuluklar var. Arşeyi yaptığım zaman bütün komşularımla beraber oturup kalkıyoruz. Yaptığım aşurenin içine nisan ayında yağan yağmur ve zemzem suyu katıyorum. İnşallah herkese şifa olur. 15 yıldır sürekli ben bu aşureyi yapıyorum. Yaşadığım sitenin önünde yaklaşık 250 kişiye ikramda bulunuyorum" dedi.

Her yıl zemzem suyundan yaptığı aşureyi 250 kişiye dağıtıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Her yıl zemzem suyundan yaptığı aşureyi 250 kişiye dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement