İlişkilerde İletişiyor Muyuz veya İtişiyor Muyuz?' Semineri Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Yaşam

İlişkilerde İletişiyor Muyuz veya İtişiyor Muyuz?' Semineri Yoğun İlgi Gördü

İlişkilerde İletişiyor Muyuz veya İtişiyor Muyuz?\' Semineri Yoğun İlgi Gördü

Eskişehir’de Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Elif Özdoğan tarafından ’İlişkilerde iletişiyor muyuz veya itişiyor muyuz?’ başlıklı bir seminer düzenlendi.

26.10.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Elif Özdoğan tarafından 'İlişkilerde iletişiyor muyuz veya itişiyor muyuz?' başlıklı bir seminer düzenlendi.

Sunumunu mizah öyküleri yazarı Mehmet Sadık Bozkurt'un yaptığı seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen seminerde konuşan Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Elif Özdoğan, insanın bir ilişkiye evet derken, neye evet dediğini çoğunlukla tanımlayamadığını belirtti. Özdoğan, "Aslında bir insana, bir ilişkiye evet derken, neye evet dediğimizi çoğunlukla tanımlamıyoruz. Sevmek, sevilmek, paylaşımda bulunmak, ait hissetmek ve mutlu olmak gibi muğlak tanımlarla yola çıkıyoruz. Sonra ilişkinin başında, ortasında, sonunda ya da sonrasında neden böyle oldu? sorusunu genellikle ya onun kaybı nidalarıyla ya da neden ben? mağduriyetiyle cevaplıyoruz. Genelde hislerimiz, partnerimize ya da arkadaşlarımıza kendimizi anlatmaya çabalarken ortaya çıkar. Kendinizi tanımak için zaman harcayın. Beklentilerinizi, hayallerinizi düşünün ve mümkünse yazın. Unutmayın beklentilerimiz sürekli değişse de aslında hayat amacımız, temelde ihtiyacımız olan şeyler aynı kalmaktadır. Sizin için olmazsa olmazları bulun ve bunların altındaki değerleri keşfedin. Bu değerleri ilişkilerinizde ne kadar tatmin ettiğinize bakın. İlişkilerimizdeki sorunlar, genelde bu değerleri tatmin edemediğimizde ortaya çıkar. İlişkilerde olumsuz duygular yerine, ihtiyaçlarınıza odaklanın ve suçlu aramayın. Maalesef çoğu çiftlerde bir taraf diğeri tarafından mağdurlaştırılır. Bu yüzden de tartışmaların çoğu suçlamalara odaklanır. Tartışma sırasında yalnızca kendinize odaklanın. Bir tartışmadan sonra tartışmayı en ince ayrıntısına kadar analiz edip, kimin suçuydu sorusunun cevabını aramak ne öğretici, ne yapıcı, ne de besleyicidir. Onun yerine kendinize neyi daha farklı yapabilirdim? diye sorun. Bir ilişkiyi canlandırmak bazen sabır ve cesaret gerektirir. Çoğu zaman gereken şeyse farkındalık, çaba ve özendir. İletişim de pratik yaparak geliştirebileceğimiz bir kastır. İletişiminizi gerçek ve kuvvetli kılmak ve aramızdaki bağı güçlendirmek için kendinize zaman ayırmayı bilin. Bu şekilde hem küçük şeyler içinizde büyümeden birlikte konuşabilir, hem de ilişkinizi birlikte tasarlayabilirsiniz. İletişimde, ilişkilerde iletişebilmeye özen göstermeliyiz ve itişmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Program sonunda soru cevap yöntemine geçilerek, izleyicilerden gelen sorular cevaplandırıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İlişkilerde İletişiyor Muyuz veya İtişiyor Muyuz?' Semineri Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement