İzmit'te Cumhuriyetin 100. Yılı Korteji Düzenlendi - Son Dakika
Yaşam

İzmit'te Cumhuriyetin 100. Yılı Korteji Düzenlendi

İzmit\'te Cumhuriyetin 100. Yılı Korteji Düzenlendi

İzmit Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla kırmızı beyaz renklere bürünen sokaklarda kortej yürüyüşü düzenledi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte bayraklar sallandı ve marşlar söylendi.

28.10.2023 10:06  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla İzmit'te sokaklar kırmızı beyaza bürünürken, yüzlerce vatandaş düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı.

İzmit Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yahya Kaptan Şubesi ile 100. Yıl Korteji düzenledi. Yahya Kaptan pazar alanından başlayan yürüyüş, atılan turun ardından yine aynı noktada sona erdi. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan kortejde vatandaşlar bayrak sallayarak, marşlar söyleyerek Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe de katıldı. Cumhuriyetin büyük bir mücadele ve özveriyle kurulduğunu ifade eden Gökçe, "Emperyalistlerin ülkemizi karıştırmasına müsaade etmeyeceğiz. Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlemekten yılmayacağız. Biz bu ülkeyi kesinlikle tarikatlara, medreselere, cemaatlere bırakmayacağız. Bunun için de mücadele edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlu olsun" dedi.

Tüm sokakların kırmızı beyaza büründüğü, dev kuklalarla gerçekleştirilen yürüyüş konuşmanın ardından sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İzmit'te Cumhuriyetin 100. Yılı Korteji Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement