Konya'da çıkan arazi yangını ormanlık alana sıçramadan söndürüldü - Son Dakika
Yaşam

Konya'da çıkan arazi yangını ormanlık alana sıçramadan söndürüldü

Konya\'da çıkan arazi yangını ormanlık alana sıçramadan söndürüldü

Konya'nın Hüyük ilçesinde çıkan arazi yangını, itfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 100 dönüm otluk alan etkilendi. Ayrıca başka bir yangında ise 10 dönüm alanda bulunan saman balyaları tamamen yanarak kül oldu. Her iki yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

17.08.2023 18:28

Konya'nın Hüyük ilçesinde çıkan arazi yangını ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, İmrenler ile Selki mahalleleri arasındaki otluk alanda saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevleri yakınındaki ceviz bahçesi, evler ve ormanlık alana sıçramadan kontrol altına aldı. 100 dönüm otluk alanın etkilendiği yangın söndürülürken, ekipler soğutma çalışması yaptı.

Hüyük ilçesinde meydana gelen bir başka yangında ise 10 dönüm alanda bulunan saman balyalarının tamamı yanarak kül oldu. Hüyük'e bağlı Budak Mahallesi'nde arazide henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangına ihbar üzerine ilk müdahaleyi adrese gelen itfaiye ekipleri yaptı. Ekipler ile birlikte yangın mahalline giden Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de itfaiye aracına çıkarak hortumla alevlere su sıktı. Hüyük Belediyesi'ne ait iş makinesi ve arazözlerin de destek verdiği çalışmalar sonrasında yangın kontrol altına alındı.

Her iki yangın ile ilgili soruşturma sürüyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Konya'da çıkan arazi yangını ormanlık alana sıçramadan söndürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement